NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Genk . Lokomotiva 2:0

Ništa od senzacije Europske lige! Lokomotiva je u Genku izgubila od boljeg suparnika, koji je na domaćem terenu zasluženo pobijedio te se plasirao u skupine Europske lige. Lokomotiva je tako prvim porazom u osam europskih utakmica završila svoju europsku avanturu na koju svi možemo biti izuzezno ponosni. Lokomotiva je ove sezone u osam utakmica ostvarila 4 pobjede, 3 remija, te sada prvi poraz. Prošlogodišnji najveći uspjeh i plasman u drugo pretkolo je također ostvareno, kao i podvig kao što je prolaz trećeg pretkola te dolazak na korak do ulaska ulaska u Europsku ligu u kojom smo naišli na realno podosta jačeg suparnika, koji je zasluženo prošao dalje.

Odigrana je uzvratna utakmica doigravanja Europske lige u belgijskom Genku. Temperatura uoči utakmice je bila visokih 32 stupnjeva, domaćini govore kako ovako topli dan nisu imali sedam godina, tako da je u 30. i 60. minuti sudac dosudio pauzu za osvježenje. Na stadionu je bilo 8540 posjetitelja.
U prvom poluvremenu domaćin je krenuo silovito, te već u drugoj minuti utakmice poveo golom Samate. Nakon toga gledali smo poluvrijeme s nekoliko prilika Lokomotive, te jednom šansom Genka, tek u 38. minuti. najbolja šansa Lokosa bilo je kada se Fiolić našao sam pred golmanom Genka nakon sjajne lopte Capana, međutim bez zgoditka. Ispratili smo poluvrijeme s rezultatom 1:0 za Genk.

Odmah na početku poluvremena u igru je ušao Ćorić umjesto Grezde. Domaćini su poveli u 50. minuti, veoma sličnom akcijom kao i u prvoj utakmici na Maksimiru, strijelac je također Bailey. U drugom poluvremenu u igru su ušli  Ćorić,Ivanušec i Cekici. Lokomotiva je konstantno prijetila i pokušavala, međutim nažalost, nisu uspjeli stići rezultat.
 

 

GENK - LOKOMOTIVA 2:0

2' 1:0 za domaćina golom Samate
50' 2:0 Genk povisuje golom Baileya

 

2' Lokomotiva nije koncentrirano ušla u susret, što je domaćin iskoristio već u drugoj minuti, kada je poveo golom Samate
5' sjajna prilika za Lokomotivu! Capan je sjajno proigrao Fiolića koji se našao sam pred golmanom međutim nije uspio poentirati!
30' prvih pola sata je iza nas, sudac je dosudio pauzu za osvježenje, jer ponavljamo, nesnosna je vrućina
34' Dobra prilika za Lokose! Lokomotiva je imala korner, Fiolić je sjajno centrirao, Perić silovito utrčao te pogodio glavom, no lopta odlazi malo pored gola!
38' drugi udarac Genka na utakmici, korner za Genk koji Lokosi s lakoćom čiste
42' žuti karton za Rožmana nakon starta s leđa Baileya. Kazneni udarac za Genk s 25 metara, no Zagorac sigurno hvata loptu
44' slobodan udarac za Lokose, nakon prekršaja na Bočkaju, s20 metara. Pucao je Fiolić oštro te dobro centrirao, međutim ništa od gola!
45' dvije minute sudačke nadoknade
46' Početak drugog poluvremena Ćorić je zamijenio Grezdu
50' Genk povisuje rezultat golom Baileya, isti strijelac kao i u prvoj utakmici u Zagrebu
60' Fiolić u sjajnoj prilici za udarac, međutim zasmetao mu je branič Genka, sumnjiva situacija u kojoj su Lokosi tražili kazneni udarac!
65' žuti karton za Capana zbog preoštre igre
66' iz igre izlazi Luka Capan a ulazi Luka Ivanušec
73' Trener Ivković vrši i treću zamjenu, iz igre je izašao Bočkaj a ušao Cekici
80' Bartolec pada nakon prekršaja, metar od kaznenog prostora, no međutim sudac to nije ocijenio dovoljno za prekršaj
81' zuti karton za golmana Genka zbog zadržavanja igre
85' Fiolić je uputio oštru loptu Cekiciju koji je sjajno utrčao u prostor, međutim golman Genka pravovremeno izašao na loptu
87' Cekici puca s 20 metara malo iznad gola!

 

Lokomotiva: Zagorac, Bartolec, Rožman, Marić, Fiolić, Perić, Grezda (46' Ćorić), Šunjić, Capan (66' Ivanušec), Bočkaj (73' Cekici), Majstorović
klupa: Filipović, Karačić, Majer, Ivanušec, Ćorić, Cekici, Doležal