NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Goran Tomić nakon velebne pobjede: Injekcija samopouzdanja pred Hajduk!

Trener Goran Tomić nakon velebne pobjede protiv Dinama u Maksimiru u gradskom derbiju od 1:4 je nakon utakmice na konferenciji za medije izjavio:

"Ovo je prvi put otkako sam trener da nisam hio dati nijednu izjavu prije utakmice, baš zbog tog stalnog podcjenjivanja i osporavanja Lokomotive i mojih igrača.  Zato mi je iznimno drago što smo prekinuli tu tradiciju i uzeli tri važna boda. Ali, i dali si injekciju samopouzdanja prije utakmice s Hajdukom! 

"Odlično smo se spremili, igrali malo drugačiji nogomet nego protiv Rijeke na Rujevici. Čak bih rekao da smo protiv Rijeke igrali bolje, ali smo izgubili. Sada smo bili čvrsti i kompaktni, a imali smo dosta prostora gdje smo preko brzih krila Dinamu uspjeli nanijeti štete i pobijediti!"

Je li vas mučila ta neuogdna tradicija protiv Dinama ?
"Meni je ovo prva utakmica na klupi Lokomotive protiv Dinama, tako da nisam s time imao problema. Tako je bilo i jednom u Istri, Puljani su tada bili 26 utakmice bez poraza protiv Dinama, pa smo prekinuli i tu tradiciju. Bili smo otpisani prije utakmice, pa mi je drago zbog igrača koji se jako trude i ulažu svoj maksimum u svakom trenutku."

Na upit o igraču utakmice Lirimu Kastratiju, trener Tomić je odgovorio: "Kastrati ima nevjerojatnu brzinu, rekao bih kao nitko u HNL-u. Malo smo analizirali Dinamove utakmice, pa vidjeli kako on na širokom prostoru može tu napraviti puno nereda. Tako je i ispalo, Kastrati je odigrao fantastičnu utakmicu, i bio naše skriveno oružje za Dinamo.