NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Gorica - Lokomotiva 0:3

Lokosi su u sklopu 9. kola gostovali po prvi puta u formi HT Prve lige u Velikoj Gorici! Novopridošla ekipa u prvoligaškom društvu svakako je ugodno iznenađenje jer drže peto mjesto na tablici s 13 osvojenih bodova.

Pred utakmicu je trener Goran Tomić izjavio "Respektiramo Goricu, i oni i mi smo u naletu, vjerujem da ćemo gledati dobar nogomet. Pokazali smo da smo dovoljno kvalitetni za vrh, ugurali smo se među veliku četvorku i ovdje kanimo i ostati." - i igrači Lokomotive pod vodstvom trenera Tomića to su i ostvarili! Pružili atraktivnu utakmicu s kvalitetnim i opasnim protivnikom, te s nova tri boda učvrstili se pri vrhu tablice, na drugom mjestu! Kastrati je izbio na prvo mjesto strijelaca HNL-a sa šest golova, Uzuni i Halilović su postigli svoje prvijence u dresu Lokomotive!

Nakon poprilično izjednačenih uvodnih tridesetak minuta, u 42. minuti vidjeli smo sjajnu suradnju raspoloženog Radonjića i Lecjaksa po lijevoj strani terena, Radonjić je izbio sam na lijevoj strani te mudro dodao za nadolazećeg Kastratija koji je s desne strane pogodio za vodstvo Lokomotive od 0:1.

U 62. minuti prva izmjena na klupi Lokosa, u igru je umjesto Hujbera ušao Halilović.

U 70. minuti Lokomotiva je povećala prednost, Ivanušec je sjajno nanizao trojicu igrača te dodao Uzuniju koji s ruba šesnaesterca puca po podu u donji kut za 0:2 Lokomotive! U 80. minuti Uzuni je na lijevoj strani primio dugu loptu, zavrtio obrambenog Gorice, prošao prema suprotnij strani te elegantno asistirao Haliloviću koji s kakvih 25 metara pogađa za 0:3 Lokomotive!

 

GORICA - LOKOMOTIVA 0:3

 

42' 0:1 strijelac Lirim Kastrati
70' 0:2 strijelac Myrto Uzuni
80' 0:3 strijelac Dino Halilović

 

početna postava: Grbić, Hujber, Majstorović, Datković, Lecjaks, Burić, Ivanušec, Uzuni, Kastrati, Ivanušec, Radonjić
klupa: Hendija, Halilović, Smoljo, Babić, Božić, Krstanović, Jakić