NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Gradski derbi: Dinamo - Lokomotiva 2:0

Ovaj vikend u Europi su se odigrali brojni derbiji glavnih gradova, tako da nakon londonskog između Arsenala i Tottenhama, madridskog između Reala i Atletica, rimskog "derbi della capitale" između Lazija i Rome, na red je došao zagrebački između Dinama i Lokomotive.

U sklopu 16. kola odigrali smo gradski derbi protiv Dinama u Maksimiru. Lokosi su odigrali dobru utakmicu, stvorili nekoliko odličnih akcija i prilika, sjajno se držali većinu susreta, u drugom dijelu ostali s igračem manje, no nažalost protivnik je realizirao svoje prigode i pobijedio.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje povodom sjećanja na žrtvu - grad heroj Vukovar.

Lokosi su u susret ušli maksmimalno skoncentrirali te sjajno pokrivali prostor ne dajući protivniku priliku za udarcem. U 16. minuti sjajna prilika za Lokose, Majer je uzeo loptu i krenuo na gol, s jedne strane nalazio se  Krstanović, s druge Karačić, trojica na trojicu obrambenih, Majer je dodao s desna Karačiću koji nažalost nije dobro zahvatio loptu. U idućoj akciji Dinamo je vukao po desnoj strani te centrirao Fioliću koji dovodi Dinamo u vodstvo u 18. minuti.

Lokosi su u 37. minuti odigrali sjajnu akciju, Chago je vukao loptu, uz dvostruki pas probio se jedan na jedan pred golmana i pucao, no domaći golman sjajno je obranio. U 44. minuti iz igre je izašao ozlijeđeni Karačić umjesto kojeg je ušao Vinko Soldo.

U drugo poluvrijeme su Lokosi odlično počeli! U 49. minuti sjajno je proigran Ivanušec koji odlično puca u dalji kut, no obranio je golman Dinama u korner. U 80. minuti Kolinger je doboo drugi žuti karton, tako da su u nastavku Lokosi ostali s igračem manje na terenu. U 90. minuti Lesjaks postavlja konačnih 2:0.

 

DINAMO - LOKOMOTIVA 2:0

18' 1:0 Fiolić
90' 2:0 Lesjaks

 

 

Početna postava: Šemper, Karačić (44' Soldo), Kolinger, Majstorović, Oluić, Capan, Chago (65' Antunović), Majer, Barić (59' Doležal), Ivanušec, Krstanović
klupa: Hendija, Valentić, Burić, Antunović, Doležal, Datković, Soldo