NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Hajduk - Lokomotiva 2:2

U sklopu 10. kola gostovali smo na splitskom Poljudu. Utakmica je, sukladno očekivanjima, počela iznimno dinamično, domaća momčad imala je posjed lopte, no ništa konkretnije nije uspjela napraviti.
U 12. minuti vidjeli smo sjajnu priliku kada je Karačić uputio dugu, visoku loptu na Krstanovića, koji izvrsno primiruje loptu međutim udarac je bio neprecizan. Hajduk je u nastavku imao posjed, Lokomotiva se aktivno branila. Iz slobodnog udarca u 34. minuti Hajduk je pogodio stativu, a zatim odbijenu loptu Šunjić spašava da ne uđe u gol.
Kada smo ušli u smiraj prvog poluvremena, Ivanušec je u 44. minuti sjajno proigran od Karačića, od sredine terena Ivanušec je sjajno vukao loptu i uputio dobar udarac, no vratar Stipica je obranio udarac. Ispratili smo prvo poluvrijeme bez pogodaka, Hajduk je uputio sedam udaraca, no niti jedan udarac u okvir, dok je Lokomotiva imala tri udarca od kojih dva u okvir.

U 54. minuti Erceg je namjerno u skoku laktom pogodio Šunjića, što se inače karakterizira kao izravni crveni karton, domaći igrač je dobio samo žuti karton.
U 65. minuti Fran Karačić je sjajno poslao loptu prema Krstanoviću, lopta je zaobišla dvojicu hajdukovaca, Krstanović mirno prima loptu te hladnokrvno poentira svoj prvi gol u dresu Lokomotive!
U 71. minuti Hajduk je dobio slobodni udarac, prije izvedenog udarca napravili su dvostruke zamjene. Nakon izvedenog slobodnog udarca, Hugo Almeida nakon svega nekoliko sekundi u igri izjednačava rezultat iz, moramo priznati, veoma sumnjive pozicije, jer se na ponovljenim snimkama iz više kuta vidi da je bio u zaleđu.
U 90. minuti Hajduk je izveo korner, Hugo Almeida bio je sam te glavom poentira za preokret rezultata.
Mislilo se da je gotova utakmica i da se ponovio isti scenarij kao i na gostovanju na Rujevici, kada su Lokosi poveli no domaćini u zadnjim trenucima preokrenuli rezultat, ali ukazao se Luka Capan! U 92. minuti Radonjić sjajno ubacio, Šunjić nije stigao do lopte no iz drugog plana dotrčava Luka Capan koji postiže gol za konačnih 2:2!

 

Hajduk - Lokomotiva 2:2

65' 0:1 za Lokomotivu, strijelac Ivan Krstanović
71' 1:1 Hugo Almeida iz sumnjive pozicije izjednačava
90' 2:1 Hugo Almeida postiže drugi gol
92' 2:2 Luka Capan postiže gol!

početna postava: Šemper, Karačić, Kolinger, Majstorović, Musa, Šunjić, Burić, Barić (79' Capan), Majer (74' Chago), Ivanušec, Krstanović (69' Radonjić)
klupa: Hendija, Chago, Jakić, Babić, Capan, Radonjić, Oluić