NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Inter - Lokomotiva 3:1

U prvoj od posljednje tri utakmice do kraja sezone, Lokomotiva u sklopu 34. kola gostovala u Zaprešiću kod Intera, gdje je izgubila 3:1, te tako ispustila prigodu za povisiti vodstvo od +5 bodova pred RNK Splitom.
Utakmica je započela vrlo dramatično, naime obje momčadi su u početnih 5 minuta imale vrhunske prigode za poentirati. Prvo su domaćini u 2. minuti lobom pogodili gredu nakon nesporazuma u obrani Lokosa, a zatim je dvije minute kasnije Marić sjajno uposlio Fiolića koji se našao sam pred vratarom Čovićem koji je već bio u padu, no Fiolić je pucao pored gola.

U 10. minuti tridesetak metara od gola Intera srušen je Fiolić, sudac Batinić je dosudio slobodni udarac koji je majstorski pucao Endri Cekici i zabio za vodstvo prekrasnim pogotkom u 11. minuti!
U 21. minuti dosuđen je prekršaj za Inter, nakon što je Jerko Leko zakasnio sa startom te napravio prekršaj. S bijele točke precizan je bio prvi strijelac lige, Ilija Nestorovski. 

Svega četiri minute kasnije, 197 centimetara visok, Marko Ćosić našao se najviši u skoku nakon ubačaja s lijeve strane te zabija pogodak za preokret domaćina. U narednim minutama, nakon početnog šoka, Lokosi su se konsolidirali te prijetili opasnim i smislenim akcijama, u kojima valja istaknuti sjajan i atraktivan ubačaj Fiolića kojim je proigrao Cekicija, koji se zajedno s Marićem našao "dva na dva" pred golom, no Cekicijevo dodavanje Mariću je bilo blokirano. Prvo poluvrijeme smo, dakle, ispratili s dramatičnim rezultatom 2:1 za Inter, nakon početnog vodstva Lokosa.

Na početku drugog dijela kapetan Jerko Leko napustio je igru umjesto kojeg je ušao Šunjić, Lokomotiva je ušla čvrsto i ofenzivno u drugom dijelu, valjda izdovijit udarac Prenge nakon dobrog ubačaja iz kornera.

U 57. minuti je nakon zvjerskog prekršaja na Mirku Mariću, koji je dosuđen bez kartona, žuti karton zbog prigovora dobio upravo Mirko Marić. Tri minute kasnije Mirko Marić čini benigni prekršaj na sredini terena koji je sudac Batinić okarakterizirao kao prekršaj za žuti karton, tako da Mirko Marić dobiva drugi žuti karton, a Lokomotiva od 60. minute nastavlja dvoboj s igračem manje na terenu.
U nastavku je Aralica ušao umjesto Grezde, a Kolar je zamijenio Bartoleca. Lokomotiva se našla u teškoj situaciji, gubili su jednim pogotkom razlike te ostali s igračem manje na terenu, no hrabrom i ofenzivnom igrom Lokosi su stvarali lijepe šanse, no bez realizacije.
Pred smiraj utakmice, u 93. minuti, Dominik Glavina iz brze kontre postavlja konačnih 3:1

 

INTER - LOKOMOTIVA 3:1

11' 0:1 Cekici poentira iz sjajno izvedenog slobodnog udarca s 30 metara udaljenosti od gola!
21' 1:1 (11m) Nestorovski iz kaznenog udarca izjednačuje
25' 2:1 Ćosić golom glavom preokrenuo rezultat za vodstvo Intera
93' 3:1 Dominik Glavina iz brze kontre postavlja konačni rezultat

 

Inter: Čović, Begić, Mlinar, Blažević, Čeliković, Ćosić, Ottochian, Mazalović, Hanžek, Nestorovski, Bočkaj
klupa: Mrmić, Šoljić, Radić, Glavina, Zulim, Jurjević, Puljić

Lokomotiva: Zelenika, Barišić, Prenga, Perić, Bartolec (73' Kolar), Leko (49' Šunjić), Capan, Fiolić, Cekici, Grezda (63' Aralica), Marić
klupa: Mikulić, Mrčela, Bručić, Ćorić, Aralica, Kolar, Šunjić