NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Kadeti osvojili memorijalni turnir Josip Zvono u Dubrovniku

Lokomotivini kadeti pobjednici su šestog izdanja Memorijalnog nogometnog turnira 'Josip Zvono' za igrače do 16 godina, koji se igra u spomen na hrvatskog branitelja, koji je sa 16 godina 1991. godine poginuo braneći svoj Grad i Republiku Hrvatsku.

Nakon što su Lokosi bili prvog dana turnira bolji od splitskog Adriatica sa 4:0, u nedjeljnom finalu je pobijedio 2:0 domaćina, GOŠK Dubrovnik 1919., koji je u polufinalu s 2:1 savladao Župu dubrovačku. Adriatic je na kraju treći, a Župa dubrovačka četvrta. U utakmici za treće mjesto Adriatic je s 2:1 dobio Župu dubrovačku.

Adel Čordić iz Lokomotive je najboljih igrač turnira, a Ivan Radošević je najbolji strijelac, dok je za najboljeg vratara izabran Antonio Vlatko, vratar GOŠK Dubrovnika 1919. Trofej Fair play dobila je Župa dubrovačka.

Pobjednički pokal Lokomotivi, koja je treći put osvojila turnir, bila je najbolja još 2014. i 2015. godine, uručila je Marija Mišković, sestra pokojnog Josipa Zvone. Prvo izdanje turnira odigrano 2012. osvojili su kadeti GOŠK-a 1919., godinu poslije najbolji su bili kadeti Sarajeva, a prošle, 2016. godine RNK Split.