NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Konferencija za medije uoči utakmice prvog pretkola UEL

Održana je konferencija za medije na kojoj su nazočili direktor kluba Božidar Šikić te trener Lokomotive, profesor Valentin Barišić.

Konferencija je održana povodom održavanja prvog pretkola Europske lige, u kojoj Lokomotiva gostuje kod UE Santa Colome iz Andore.

 

Na početku je direktor kluba, Božidar Šikić predstavio profesora Valentina Barišića kao novog trenera NK Lokomotive:

„Profesor Barišić, kao nositelj katedre za nogomet na Kineziološkom fakultetu, odličan je odabir kako bi učio i usmjeravao naš kadar mladih igrača, te od njih napravio što bolje nogometaše. Pred nama je nova sezona, 80% momčadi ostaje ista, međutim ljetni rok je dosta dugačak, tako da do 31.8. kada je kraj prijelaznog roka još se štošta može dogoditi. 

Posebno smo ponosni što nam je priključen veliki broj mladih igrača iz našeg juniorskog kadra. Upravo to je velika zasluga našeg novog trenera. Lokomotiva će i ove sezone igrati važnu ulogu u hrvatskom nogometu!“

 

Profesor Barišić:  „Osnovni cilj kluba je razvoj mladih igrača, na jednoj višoj i dugoročnijoj razini. Prvo pretkolo Europske lige, je prolazna točka, koju bi trebali bez većih poteškoća proći. Nada,želja, te glavni zahtjev je svladati u obje utakmice protivnika iz Andore.

Osnovni cilj je grupacija vlastitih igrača, na dobrom smo putu da to i ostvarimo. U ova tri tjedna koliko sam u Lokomotivi sam jako zadovoljan, no najviše me veseli odlična infrastruktura, odlični travnjaci na Kajzerici, fantastični uvjeti za treniranje i razvoj, taj dio me najviše veseli. Ako se u jednom dužem periodu budemo držali zadanih ciljeva, onda bi u budućnosti stanje na tablici trebalo biti bolje nego što je danas, iako je Lokomotiva posljednjih godina stalno pri vrhu! „