NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Konferencija za medije uoči uzvrata protiv UE Santa Colome

U srijedu, 6.7.2017. održana je konferencija za medije na kojoj su nazočili direktor kluba Božidar Šikić, trener Lokomotive Mario Tokić te novi kapetan Lokosa, Ivan Fiolić.

Konferencija je održana povodom odigravanja sutrašnje uzvratne utakmice prvog pretkola u kojoj u Kranjčevićevoj gostuje andorska UE Santa Coloma.

 

Direktor kluba Božidar Šikić prvi je uzeo riječ: "Proteklih dana u Lokomotivi dogodile su se nesvakidašnje stvari. Ostali smo bez trenera na kojeg smo dugoročno računali. Gospodin Barišić se razbolio, i zbog toga nam je iznimno žao, prvenstveno zbog njega kao velikog čovjeka i stručnjaka, zbog njegovih bližnjih, ali i zacrtanih ciljeva Lokomotive koje smo započeli i ostvarivati.
U ovom trenutku je gospodin Mario Tokić glavni trener. Inače, zadovoljan sam sa čitavim stožerom, rade jako dobro po programu koji su zacrtali i ne osjeti se izostanak gospodina Valentina Barišića. Zahvaljujem se predstavnicima medija koji su bili korektni, isto tako bih naglasio da kada je ljudima loše onda od toga ne treba raditi medijske pompe vec treba poštivati i zaštititi osobu i njegove bližnje."

Trener Lokomotive Mario Tokić: "Prije svega zahvaljujem se direktoru Šikiću na lijepim riječima i ukazanom povjerenju. Ja sam spreman, kao dio svog stožera preuzeti maksimalnu odgovornost. U proteklih sedam dana smo pokazali da možemo, stabilizirali smo nesvakidašnju situaciju, nastavili smo dalje u  zacrtanom smjeru koji Lokomotiva proteklih godina, kao ambiciozan i sređen klub, ostvaruje."

Novi kapetan Lokomotive Ivan Fiolić: "Zahvalio bi se direktoru i stručnom stožeru na velikoj časti, s 20 godina sam postao kapetan u klubu, sretan sam što su uvidjeli da ja to mogu.
Sutra je utakmica, mi ulazimo u utakmicu čiste glave, ne želim govoriti o drugom pretkolu jer treba ići utakmicu po utakmicu. Mi ćemo napraviti sve kako bi najbolje moguće odradili sutrašnju utakmicu te pobijedili."

Potom je trener Tokić nastavio: "Niti jednog suparnika ne smijemo podcijeniti, pogotovo mi koji smo iznimno mlada ekipa. U sutrašnju utakmicu ulazimo s tendencijom pobjede. Prije svega zbog nas samih i zbog nastavka dobre atmosfere. Imamo tu obavezu prema nama samima, prema klubu, prema navijačima.
Ni u kom slučaju ne smijemo zaboraviti na hrvatski klupski koeficijent. Sutrašnja utakmica sigurno nije bez naboja! Mi želimo pobijediti, moja želja je napraviti sve kako ne bi primili pogodak. Ova mlada ekipa mora se polako učiti igrati igru bez pogodaka, a prema naprijed postići što više pogodaka. Naša ekipa ima puno veću kvalitetu nego što prikazuje rezultat 1:3. Sigurno ćemo dići koncentraciju, jer primljeni gol je samo stvar koncentracije, a ne kvalitete nas ili protivnika, Imamo veliki prostor za napredak u tom segmentu.