NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Dinamo Bukurešt 2:2

U uzvratnoj utakmici odigranoj u Lučkom, juniori Lokomotive u sklopu UEFA Youth League, dočekali su rumunjski Dinamo Bukurešt. U prvoj utakmici Lokomotiva je slavila u Bukureštu rezultatom 0:2.

Gosti su od početka ušli bolje u utakmicu te imali posjed lopte, međutim bez izglednijih prilika. Prvu pravu priliku čekali smo do 24. minute kada je Krajinović uputio opasan udarac, no lopta je prošla tik do gola. U 33. minuti Lokosi su imali slobodan udarac, Krajinović kao izvođač pucao je prema vrataru koji odbija loptu, lopta se našla pred Brezinom, no iznimno teškoj situaciji za udarac lopta prolazi pored gola.
U 36. minuti branič Lokomotive čini prekšaj u kaznenom prostoru što je sudac okarakterizirao kao kazneni udarac. U 36. minuti gosti su poveli, strijelac je bio Florin Cristi Vasile. No taj gol kao da je probudio Lokose koji su zatim redali priliku za prilikom, međutim u 43. minuti Krajinović je sjajnim prodorom nanizao trojicu igrača te atraktivno zapucao za poravnjanje rezultata. U sudačkoj nadoknadi Dobrić je imao odličan udarac, međutim rezultat se nije mjenjao.

U drugom poluvremeno se tempo bitno ubrzao, vrijedi spomenuti prekrasan pokušaj škarica Dunića u 57. minuti. Izdovili bi dvije akcije s obje strane, u 69. i 71. su sa svake strane vratnice spasile gol u mreži. U 80. minuti je Skansi sjajno proigrao Dunića koji puca pored gola. Kada se utakmica privodila kraju, uslijedio je šok u 87. minuti kada su gosti postigli lijep pogodak za vodstvo iz slobodnog udarca. No konačnih 2:2 postavlja Vranjković u 90. minuti.

Lokomotiva je s ukupnim rezultatom 4:2 u obje utakmice prošla u daljnju fazu natjecanja, gdje dočekuje boljeg iz susreta Žwljwzničar Sarajevo - Ludogorec. Oni su u prvom susretu odigrali 1:1 u Bugarskoj.

.

LOKOMOTIVA - DINAMO BUKUREŠT 2:2

36' 0:1 11m strijelac Florin Cristi Vasile
44' 1:1 strijelac Nikola Krajinović
87' 1:2 iz slobodnog udarca strijelac Giani Cretu
90' 2:2 strijelac Marko Vranjković

 

Lokomotiva: Vasilj, Majcenić, Rufati, Jedvaj, Brezina, Vinogradac (63' Vranjković), Kastrati (76' Skansi), Dunić (81' Ačkaj), Krajinović, Mersinaj, Dobrić
klupa: Bermanec, Skansi, Lagundžić, Glavurdić, Vranjković, Ačkar, Puntar