NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Istra 2:1

Nakon reprezentativne stanke, nastavilo se odigravanje MAXtv Prve HNL, gdje smo u sklopu 12. kola igrali protiv Istre u Kranjčevićevoj.

Utakmicu smo započeli obilježavanjem akcijskog tjedna FARE football people u sklopu borbe protiv diskriminacije i rasizma. Igrači obje momčadi istrčali su na teren sa zajedničkom porukom "Za nogomet bez rasizma, diskriminacije i nasilja".

Suci današnje utakmice, Pejin, Stolnik, Šarić i Cestarić prigudnim su majicama s porukom "pokažimo crveni karton nasilju!" izrazili podršku kolegi Bruni Mariću, igrači obje momčadi pridružili su se sucima u pozivu na prestanak nasilja. Zaustavimo nasilje!

Unatoč obilnoj kiši, utakmica je započela u visokom ritmu. Lokomotiva je od početka utakmice preuzela inicijativu, te povela već u desetoj minuti pogotkom Rožmana, nakon sjajnog ubačaja Karačića s desne strane. U nastavku je Lokomotiva i dalje bila konkretnija momčad i stvarala prilike. U 35. minuti Doležal je sjajnim prodorom uposlio Mirka Marića koji pogađa za 2:0, s tim rezultatom smo i ispratili prvo poluvrijeme.

 

LOKOMOTIVA - ISTRA 2:1

10' 1:0 za Lokomotivu, strijelac Rožman
35' 2:0 za Lokomotivu, strijelac Marić
82' 2:1 počasni pogodak za Istru zabio je Roce

 

Lokomotiva: Zagorac, Karačić (22' Kolinger), Majstorović, Rrahmani, Rožman, Ivanušec, Šunjić, Grezda (76' Bočkaj), Doležal, Marić (68' Majer), Halilović
klupa: Filipović, Cekici, Majer, Antunović, Viduka, Kolinger, Bočkaj