NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Osijek 2:0

U sklopu 33. kola Lokomotiva je ugostila Osijek u Kranjčevićevoj. Vrijedi spomenuti kako se nakon pauze od čak četiri utakmice vratio na teren kapetan Jerko Leko, zanimljivo kako je ovo 36-godišnjem Leki najduže izbivanje sa terena u dugoj i bogatoj karijeri.
Prvo poluvrijeme ispratili smo bez pogodaka, Lokosi su bili opasniji i imali nekoliko dobrih prilika, od kojih treba izdvojiti udarac Grezde nogom i pokušaj Perića glavom. Dino Perić ozlijedio je glavu u prethodnoj utakmici protiv Hajduka, no požrtvovni Dino ipak je danas igrao - s povezom na glavi.

Drugo poluvrijeme bilo je puno sadržajnije, naime već početkom drugog dijela, igrač Osijeka dobio je drugi žuti karton, pa su Lokosi u nastavku bili s igračem više. Valja spomenuti kako su gosti imali i kazneni udarac, no Benedik Mioč nije uspio realizirati s bijele točke. Čestitamo Anti Aralici na prvijencu u dresu Lokomotive u HNL-u!

 

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:0

73' 1:0 strijelac Ante Aralica
86' 2:0 autogol Arsenića

 

 

Lokomotiva - Zelenika, Bartolec, Barišić, Marić, Fiolić, Perić, Cekici, Grezda (84' Šunjić), Prenga, Leko (59' Aralica), Capan
klupa: Mikulić, Mrčela, Bručić, Aralica, Kolar, Karačić, Šunjić

Osijek - Malenica, Mioč, Džolan, Špičić, Mandić, Radotić, Lesjak, Šorša, Grgić, Matas, Čuljak
klupa: Mikulić, Vojnović, Roce, Arsenić, Štrkalj, Šarić, Knežević

Trener Lokomotive, Sreten Ćuk, čestitao je kolegi Zekiću na odlično odrađenom poslu u Osijeku:
„Otprilike je mjesec dana razlike od mog dolaska u Lokomotivu i Zekićevog u Osijek. Obojica nismo došli u idealnu situaciju. Čestitam kolegi Zekiću jer znam što je Osijek proživljavao. Sad pomalo vežu brod za luku spasa. Osijek će se nadam se vratiti tamo gdje mu je mjesto. Što se utakmice tiče igrali smo protiv neugodnog protivnika. Osijek je skidao skalp Hajduku, Rijeci i Dinamu. Danas smo igrali bez ozlijeđenih Andrijaševića i Pamića.
Moram pohvaliti kapetana Leku koji je stisnuo zube i odigrao koliko je mogao. Dominirali smo dio utakmice. Još nam fali to da se dio igrača prebaci s juniorskog na seniorski nogomet. Mora nas nekad i sreća pomaziti. Protiv Rijeke nismo dali gol iz penala, danas nam se to vratilo pa Osijek nije zabio protiv nas."