NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Rudeš 2:2

Završena je zimska pauza i nastavila se Hrvatski telekom prva liga. Lokomotiva je u nedjelju na stadionu Maksimir ugostila NK Rudeš. S obzirom na stanje terena u Kranjčevićevoj, u cilju očuvanja travnjaka koji nije u optimalnom stanju, koji uz Lokomotivu još koriste i Rudeš i Zagreb, odlučeno je kako ćemo otvoriti polusezonu na stadionu Maksimir.

Obje momčadi su ušle dobro u utakmicu, u početnim minutama vodila se žestoka borba za sredinu terenu, u desetoj minuti susreta povučen je Ivan Krstanović u kaznenom prostoru, igrači Lokomotive tražili su najstrožu kaznu, no sudac Batinić nije se oglasio.

Kako su minute odmicale Lokomotiva je bila konkretnija i bolja momčad na terenu, igrači su sjajno kombinirali pas igru i stvarali šansu. Pogodak smo dočekali u 31. minuti kada je Krstanović sjajno zaštopao loptu koja je došla do mladog Nikole Krajinovića, koji je majstorski u dva poteza izbacio svog braniča te silovito zapucao u bliži kut za vodstvo Lokomotive! Ovo je Nikoli Krajinoviću, inače Lokomotivinom junioru koji je ove zime priključen u seniorsku momčad zajedno s mladim Lirimom Kastratijem, prvijenac u HNL-u. Do kraja prvog poluvremena Lokosi su imali još dvije izgledne prilike, između ostalog Krajinović je pogodio vratnicu, no lopta se odbila s vanjske strane, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s vodstvom Lokosa.

U drugom poluvremenu kako je vrijeme odmicalo, Rudeš je postajao sve konkretniji, u 53. minuti su izjednačili preko Karla Lulića. U 79. minuti Mario Budimir okreće rezultat utakmice. U 88. minuti Knežević je srušen s leđa u kaznenom prostoru, te je sudac Batinić ovog puta pokazao na bijelu točku. Siguran u realizaciji s bijele točke bio je Lovro Majer koji postavlja konačnih 2:2.

 

Lokomotiva - Rudeš 2:2

31' 1:0 za Lokomotivu, strijelac Nikola Krajinović
53' 1:1, strijelac Karlo Lulić
79' 1:2, strijelac Mario Budimir
88' 2:2, strijelac Lovro Majer

 

početna postava: Šemper, Barić, Kolinger, Majstorović, Musa, Burić, Šunjić, Majer, Krajinović, Krstanović, Radonjić
klupa: Hendija, Datković, Knežević, Chago, Babić, Havojić, Kastrati