NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Oproštaj legende

Jerko Leko s nedavno napunjenih 36 godina završava svoju bogatu igračku karijeru.

Ponosni smo što imamo igrača poput Leke, velikog čovjeka i profesionalca s bogatom i uspješnom internacionalnom karijerom, s 59 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Jerko je stigao u Lokomotivu u ljeto 2014. godine, u dvije sezone skupio je 61 nastup za Lokomotivu, postigao je 5 golova i 5 asistencija, no njegov doprinos nije u suštim statističkim podacima, njegovo prisutstvo na terenu te dirigiranjem suigrača na terenu, uvelike je doprinijelo pobjedama i uspjesima Lokosa.

Poznat po razbijanju protivničkih akcija, požrtvovnosti i sportskoj agresivnosti, pritom je skupio čak 26 žutih kartona.

No njegov doprinos Lokomotivi nije bio samo na terenu, već je i van terena pravi kapetan i mentor koji je nesebično usmjeravao, konzultirao i pomagao mladim igračima Lokomotive, njegovo bogato iskustvo uvelike je pomoglo igračkom sazrijevanju suigrača u Lokomotivi.

Nakon završene igračke karijere Jerko će i dalje biti u nogometu. Naime, Jerko pohađa nogometnu akademiju, uskoro će dobiti UEFA B licencu, ne sumnjamo kako posjeduje sve predispozicije i osobine za kvalitetnog nogometnog trenera, nadamo se da će i u budućnosti biti s nama na Kajzerici.

Jerko Leko će se ovu subotu, zadnje 36. kolo sezone, oprostiti od igračke karijere protiv GNK Dinama.

Ispratimo legendu hrvatskog nogometa u subotu, 14.5.2016. 19:00h na stadionu Maksimir!

 

Fotogaleriju pogledajte ovjde