NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osijek - Lokomotiva 2:1

Lokomotiva je u subotu  gostovala u osječkom Gradskom Vrtu. Prije susreta obje momčadi su imale po 10 osvojenih bodova s tri pobjede i jednim remijem te porazom, te su djelile treće odnosno četvrto mjesto na tablici.

U 5. minuti susreta dosuđen je kazneni udarac za Osijek nakon što je vratar Grbić bio primoran učiniti prekršaj. Izvođač s bijele točke, Osijekov Hajradinović bio je siguran pri izvođenju te je u 7. minuti susreta doveo Osijek u vodstvo. U 12. minuti susreta bivši Lokos Petar Bočkaj imao je dobar udarac no golman Grbić pravovremeno je reagirao te spriječio povećanje rezultata.

U 30. minuti Lokomotiva je imala prvu pravu priliku za gol, nakon slobodnog udarca Denis Kolinger bio je najviši u skoku, no vratar Malenica uspio je obraniti udarac. U narednim minutama Lokomotiva je imala dvije dobre prilike, Hujberov prodor u kazneni prostor te Radonjićeva varka Malenici, no bez realizacije zgoditka.
U 41. minuti nakon lopte Bočkaja vratar Grbić je uspio primiriti loptu, no ozlijedio se i morao je napustiti igru, te ga je zamijenio Hendija. Do kraja poluvremena Ivanušec je sjajno ubacio loptu iz slobodnog udarca, lopta je pronašla Majstorovića, no međutim lopta prolazi pored gola, tako da smo prvo poluvrijeme završili s vodstvom Osijeka iz kaznenog udarca u sedmoj minuti susreta.

U drugom dijelu  Lokomotiva je djelovala agresivnije i kompaktnije, nego u prvom dijelu. Ivanušec je sjajno ubacio u 52. minuti, no branič Osijeka izbacio je u korner. U 64. minuti ostvarena je druga izmjena u momčadi Lokomotive, umjesto Đuraseka u igru je ušao Babić. 

U 69. minuti Matko Babić je sjajno prošao po lijevoj strani te ubacio loptu, no domaći braničč Janža čini prekršaj u kaznenom prostoru na Kastratiju, te je dosuđen kazneni udarac. Realizator Lokomotive bio je Dejan Radonjić koji pogađa gol za izjednačenje!

No već u 74. minuti susreta Hajradinović dobiva loptu te pogađa s dvadesetak metara za novo vodstvo Osijeka, zaista neobranjiv udarac. U 83. minuti ostvarena je zadnja izmjena kod Lokosa, iz igre je izašao Jakić a ušao Krajinović. U 89. minuti Hujber je imao sjajan udarac no Malenica spašava vrata velikom intervencijom, te boksa loptu u korner. Iz kornera je Majstorović pogodio pored gola. 

 

 

OSIJEK - LOKOMOTIVA 2:1

7' 1:0 (11m) iz kaznenog udarca strijelac Hajradinović
69' 1:1 (11m) iz kaznenog udarca strijelac Radonjić
74' 2:1 strijelac Hajradinović

 

početna postava: Grbić (42' Hendija), Hujber, Datković, Radonjić, Ivanušec, Đurasek (62' Babić), Kolinger, Kastrati, Jakić (83' Krajinović), Karačić, Majstorović
klupa: Hendija, Rožman, Krajinović, Halilović, Babić, Smoljo, Burić