NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Pripremna utakmica Lokomotiva - Cluj 0:1

Lokomotiva je u utorak 4.7.2017. s početkom u 18:00 sati odigrala pripremnu utakmicu protiv rumunjskog prvoligaša Cluja. Utakmica se odigrala u Sloveniji, u Marjeti na Dravskom polju, u blizini Ptuja. Lokosi su upisali minimalni poraz protiv rumunjskog Cluja, nakon pogotka u 50. minuti.

Zanimljivo, i Lokomotiva i Cluj su kroz svoju povijest nosili prefiks kao željezničarski klubovi, te i dan danas oba kluba u svom grbu imaju lokomotivu. Puni naziv je CFR Cluj, a akronim CFR je skraćenica od "rumunjske željeznice" (Calle Ferate Romane).  

Trener Tokić je dao izjavu: "Unatoč porazu zadovoljan sam s većim dijelom susreta. Mi smo u fazi priprema kada još nemamo svježine, Novopridošli igrači igrali su dosta dobro. Šemper nije branio zbog sitne ozlijede, no uspješno ga je zamijenio Radelić Žarkov."

Ovo je Lokomotivi upisan prvi poraz na pripremama, nakon što su pobijedili Balzan 2:0, Dinamo Bukurešt 1:0, remizirali sa Malmom 1:1 i pobijedili Brežice 1:0.

 

Lokomotiva - Cluj 0:1

 

početna postava: Radelić Žarkov, Datković (76' Krajinović, Majstorović, Kolinger (76' Soldo), Šunjić (76' Smoljo), Ivanušec, Majer, Capan (76' Jakić), Musa (46' Hujber), Doležal, Kolar
rezervna klupa: Vasilj, Filipović, Smoljo, Hujber, Soldo, Brezina, Vinogradac, Jakić, Krajinović, Babić, Mihaljević

 

Generalnu probu i zadnju pripremnu utakmicu Lokosi imaju u subotu sa slovenskim prvoligašem Rudarom iz Velenja