NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Rijeka - Lokomotiva 3:1

U sklopu 24. kola odigrali smo susret kod aktualnog prvaka Rijeke na Rujevici. Lokosi su odlučno ušli u susret. Već u trećoj minuti Ivanušec je imao sjajan prodor, nanizao je trojicu igrača Rijeke, no pucao je pored gola. Od samog početka je bilo vidljivo kako je mladi Ivanušec željan igre, jer ovo mu je prva utakmica ove polusezone, nakon manjeg operativnog zahvata na stopalu zbog zadebljanja kože. Odgovor Rijeke čekali smo do 6. minute kada je Črnic uputio udarac na gol, međutim neprecizno izvan okvira vratara Šempera. U 10. minuti Krstanović se sjajno izborio za loptu i našao se sam pred golmanom Rijeke, međutim suđena je opasna igra. U 12. minuti Šemper sjajno brani udarac Čolaka.

U 23. minuti nakon izvedenog kornera Rijeka je povela nakon pogotka brazilca Hebera glavom. Nakon izvedene lopte Musa je uputio konkretan udarac no bivši Lokos Sluga brani. Prvi žuti karton dobio je Šunjić u 24. minuti nakon nesmotrenog prekršaja tokom uklizavanja. U 30. minuti Krstanović je imao sjajnu priliku, Havojić je sjajno uposlio Krstanovića koji je loše zahvatio loptu i pucao pored gola. Sjajna akcija Lokosa u 35. minuti, no branič domaćina izbija u korner.

U 39. minuti Majer je izveo korner, Majstorović je iz prvog dodira poentirao za 1:1 na Rujevici! Nakon postignutog pogotka, dojma smo kako su igrači Rijeke krenuli ofenzivnije. U 44. minuti Črnic je tukao silovito s dvadesetak metara ali Šemper je sjajno obranio. Ispratili smo prvo poluvrijeme s rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu nije bilo početnih izmjena u sastavima. U 54. minuti Ivanušec je sjajno dodao Šunjiću koji je srušen u prodoru 18 metara od gola. Sudac je dosudio slobodni udarac. Majer je pucao i pogodio igrače u živom zidu, odbijena lopta mu se vratila, te je ponovno pogodio živi zid, te su igrači Rijeke izbacili iz opasne zone, no ubacio se Majstorović koji je dugom visokom loptom pronašao Krstanovića koji se našao u izglednoj prilici za pucati, no golman Sluga spremno brani.

U 74. minuti trener Tomić je ostvario prvu izmjenu kod Lokosa. Izašao je Krstanović a ušao Radonjić. U 76. minuti Čolak je postigao pogodak za novo vodstvo Rijeke. U 77. minuti iz igre je izašao Knežević te ušao Krajinović Lokosi su putem brzih kontranapada s brzom tranzicijom lopte pokušavali doći do pogotka, međutim nisu uspjeli realizirati pogodak.

Pred smiraj utakmice Kvržić je postigao pogodak za konačan rezultat 3:1. Šteta, jer Lokomotiva je bila vrlo borbena i konkretna, pružila najbolju utakmicu ove polusezone, te konačan rezultat svakako nije pravi pokazatelj Lokomotivine današnje igre.

 

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 3:1

23' 1:0 strijelac Heber
40' 1:1 strjelac Majstorović
76' 2:1 strijelac Čolak
90+2 3;1 strijelac Kvržić

 

početna postava: Šemper, Musa, Ivanušec, Knežević, Majer, Barić, Havojić, Kolinger, Šunjić, Majstorović, Krstanović

klupa: Hendija, Datković, Radonjić, Chago, Burić, Oluić, Krajinović