NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:2

U ponedjeljak od 14:00 sati odigran je nastavak utakmice Slaven Belupa i Lokomotive u Koprivnici. Podsjetimo, utakmica je po rasporedu započela u petak, no zbog velike količine padalina i natopljenog terena, utakmica je prekinuta na poluvremenu zbog nedostatnih uvjeta za igru. 

Ovo poluvrijeme bilo je veoma sadržajno, dinamično i kvalitetno odrađeno od obje ekipe, što svjedoče i postignuti golovi. Vidjelo se kako su igrači bili željni igre, golova i pobjede, no na kraju ovih odličnih četrdeset i pet minuta imali smo podjelu bodova.

Sukladno članku 57. Pravilnika o nogometnim natjecanja za nastavak utakmice su bitni sljedeći propisi:

a.) Nastupiti mogu svi igrači koji imaju pravo nastupa prema propozicijama natjecanja neovisno o tome da li su se nalazili u zapisniku prekinute utakmice, uz iznimku igrača zamijenjenih ili isključenih tijekom prekinute utakmice odnosno igrača koji su pod kaznom. Igrači koji su bili u igri u trenutku kada je utakmica prekinuta ne mogu biti uključeni u zapisnik kao zamjenski igrači kada se utakmica nastavlja.


b.)  Sve kazne izrečene prije nego je utakmica prekinuta ostaju valjane i na snazi za ostatak utakmice.

c.)  Pojedinačne javne opomene dobivene prije nego je utakmica prekinuta ne prenose se u bilo koju drugu utakmicu prije nego je prekinuta utakmica odigrana.

d.) Igrači koji su isključeni tijekom prekinute utakmice ne mogu biti zamijenjeni te broj igrača u startnoj postavi za nastavak utakmice ostaje kakav je bio kada je utakmica prekinuta.

e) Ukoliko je prije nastavka prekinute utakmice jedan od klubova odigrao jednu ili više utakmica, automatske suspenzije igrača ili kazne zabrane igranja ne primjenjuju se na nastavak utakmice. Igrač koji ima automatsku suspenziju ili kaznu zabrane igranja ne izdržava suspenziju ili zabranu igranja u nastavku utakmice.

f.) Momčadi tijekom nastavka odigravanja prekinute utakmice mogu obaviti samo onaj broj zamjena igrača na koji su imale pravo u trenutku kada je utakmica prekinuta.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2:2

65' 0:1 strijelac Luka Capan za vodstvo Lokosa!
70' 1:1 strijelac Ivanovski
71' 1:2 Kapetan Šunjić zabio je za ponovno vodstvo s 25 metara!
73' 2:2 iz kaznenog udarca Ivanovski izjednačava

Trener Prskalo napravio je jednu promjenu u usporedbi s prvim poluvremenom u petak, na lijevom beku zaigrao je Valentić umjesto Solde. U 54. minuti najbolju priliku imao je mladi Nikola Krajinović koji je na odbojenu lopte iz prvog dodira uputio atraktivno snažan udarac, no lopta prolazi nekoliko centimetara od stative. U 65. minuti Krajinović je sjajno oduzeo loptu te proslijedio dugu loptu Krstanoviću koji iz prvog dodira sjajno šalje Capanu koji se našao pred golmanom Slavena te je drugi strijelac Lokosa ove polusezone s lakoćom poentirao za vodstvo Lokosa! 
No već pet minuta kasnije, u 70. minuti domaćin je izjednačio golom Ivanovskog. A tada smo vidjeli nešto rijetko viđeno. Nakon izvedene lopte s centra terena, Ivanušec je presjekao loptu, dijagonalno nanizao trojicu te proslijedio loptu, zatim je kapetan Lokomotive ivan Šunjić uputio udarac s kakvih 25 metara i neobranjivo pucao za novo dostvo Lokosa!
U 73. minuti suđen je kazneni udarac za Slaven Belupo nakon prekršaja Denisa Kolingera. Dojma smo kako je Slavenov Pejić prelagano pao te je preoštro dosuđen kazneni udarac.