NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:5

Završila je stanka u HNL-u, te smo gostovali u Koprivnici kod Slaven Belupa koji je za vrijeme tjedne pauze nadoknadio neodigranu utakmicu protiv Intera iz Zaprešića, te slavio 2:1, dok je Lokomotiva iskoristila pauzu za odigravanje prijateljske utakmice protiv slovenskog NK Krško, te je pobijedila s visokih 4:0 golovima Radonjića, Božića te dvostrukog strijelca Drožđeka.

Trener Goran Tomić u početni sastav stavio je trojicu novopridošlih igrača. Domagoja Drožđeka, Myrta Uzunija te Jana Lecjaksa. Već u prvoj minuti susreta Radonjić je osvojio povratnu loptu te iz prvog dodira pucao, no lopta je otišla visoko preko gola.
U petoj minuti susreta Radonjić je uputio loptu raspoloženom Uzuniju na desnoj strani, no lopta je bila prebrza za dohvatiti, iako svakako treba pohvaliti lijepu akciju. Od početka su poletni igrači Lokomotive zagospodarili terenom, autoritativno dominirali sredinom terena te kombinirali ofenzivne akcije, dok je domaćin uglavnom bio prisiljen čekati kontranapade.

U 18. minuti odigrala se najbolja prilika u dosadašnjem dijelu utakmice Radonjić je sjajno proigrao Uzunija koji je izbio sam pred golmana, no Uzuni je nesebično išao dodati Kastratiju koji je velikom brzinu dojurio s desne strane, te je uz puno sreće lopta blokirana od stopera Slavena, te otišla nekoliko centimentara pored gola.

Lokomotiva je povela u 23. minuti susreta! Drožđek je osvojio loptu oko centra, zatim se sjurio po lijevoj strani, nanizao dvojicu, dodao Radonjiću koji je nesebično proslijedio loptu za Kastratija na desnu stranu, koji sjajno naciljao i pogodio dalji kut gola za vodstvo Lokosa!

u 28. minuti domaćin je imao prvu pravu priliku, no udarac Gordane je otišao pored gola. Već u idućoj akciji Drožđek je uzvratio, pucajući s dvadesetak metara, no lopta je prošla pored gola. U narednoj minuti vidjeli smo sjajan udarac Radonjića s trideset metara! Lopta je pogodila gredu, nekoliko centimentara dijelilo je od pogotka i definitvno pogotka sezone!. U 31. minuti  Karačić je dodao Radonjiću koji preskače loptu, koja dolazi do Uzunija koji puca iz prvog dodira no lopta odlazi preko gola!
U 41. minuti Lokomotiva je izvela svoj šesti korner te postigla pogodak za 0:2! Strijelac je Toni Datković! Drožđek je izveo korner, golman Slavena boksao do Radonjića koji je s ruba šesnaesterca izveo drugu asistenciju, jer je Toni Datković glavom postigao gol za povećanje vodstva Lokosa! Prvo poluvrijeme smo ispratili s vodstvom 0:2.

U samom početku drugog dijela Jan Lecjaks je sjajno asistirao Kastratiju koji je puknuo na gol, lopta je prošla golmanu kroz noge za povećanje vodstva i 0:3 za Lokomotivu! U 47. minuti domaćin je zaprijetio udarcem Jelića, no golman Grbić je sjajno intervenirao te obranjeni udarac je završio u korneru.

U 69. minuti susreta Slaven Belupo je smanjio rezultat te postigao gol. Lecjaks je nepotrebno išao predriblati suparnika dvadesetak metara od svoga gola, izgubio loptu te su u brzoj kontri Slaven je preko Bačelića Grgića postigao pogodak. U 73. minuti ostvarena je prva izmjena u redovima Lokomotive. Izašao je Drožđek koji je u svojih prvih sedamdesetak minuta pokazao kako će biti odlično pojačanje na Kajzerici, umjesto njegs je ušao Krstanović. U 77. minuti izašao je dvostruki asistent Dejan Radonjić umjesto kojeg je ušao Dino Halilović.

U 78. minuti sjajan prodor Myrta Uzunija! Nanizao je trojicu, zaposlio Kastratija, Lirim je izbio sam pred golmana, no nije uspio postići hat trick! U idućoj akciji Uzuni je uputio udarac na gol, no golman je spremno obranio. Šteta, jer Uzuni je zaslužio sjajnom igrom u svojem debiju za Lokomotivu postići pogodak.
Nakon što Lokosi nisu postigli dva gola iz dvije sjajne prilike, kako to obično biva, Slaven je u 82. minuti postigao svoj drugi gol! Strijelac je Matej Jelić, koji je visoku loptu glavom usmjerio u bliži donji kut. 
No u 84. minuti Lokosi su zabili četvrti pogodak! Krstanović je vukao loptu tridesetak metara, sjajno asistirao Kastratiju (Usain Boltu), koji je s desne strane postigao hat trick!
No pred smiraj utakmice Uzuni je sjajno proigrao Krstanovića u 85. minuti koji postavlja konačnih 2:5! Zadnja izmjena Gorana Tomića je ulazak Hujbera umjesto Jana Lecjaksa.

Bili smo svjedoci spektakularne utakmice s čak sedam pogodaka, i barem još toliko sjajnih akcija Lokomotiva u utakmici u kojima su Lokosi dominirali terenom tokom cijelog susreta. Bila je ovo sjajna uvertira za nadolazeće 8. kolo i prvu domaću utakmicu u Kranjčevićevoj ove sezone! U subotu u 19:00 sati dolazi nam Rijeka!

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2:5

23' 0:1 strijelac Lirim Kastrati
41' 0:2 strijelac Toni Datković
46' 0:3 strijelac Lirim Kastrati
69' 1:3 strijelac Bačelić Grgić
82' 2:3 strijelac Matej Jelić
84' 2:4 strijelac Lirim Kastrati
85' 2:5 strijelac Ivan Krstanović

 

 

Početna postava: Grbić, Karačić. Kolinger, Majstorović, Datković, Lecjaks, Jakić, Uzuni, Drožđek, Kastrati, Radonjić
klupa: Hendija, Hujber, Krajinović, Halilović, Babić, Božić, Krstanović