NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Split - Lokomotiva 1:1

U sklopu 19. kola na Parku mladeži vidjeli smo, uz pregršt nerealiziranih prilika s obje strane, iznimno atraktivan nogomet dostojan borbe za europsku poziciji koje najvjerojatnije donosi četvrta pozicija na ljestvici MAXtv Prve HNL. 
Lokomotiva je povela već u prvoj minuti sjajnim pogotkom Grezde, u nastavku smo vidjeli nekoliko prilika s obje strane, no u 38. minuti Lokomotiva je imala najveću šansu za povećanje vodstva. Branič Splita skrivio je prekršaj na Mirku Mariću u kaznenom prostoru, penal je pucao kapetan Jeko Leko, no nažalost lopta prolazi pored gola, te tako Lokosi propuštaju otiću na odmor s prednosti od dva gola.
U drugom poluvremenu također smo gledali sjajan nogomet, no bez pogodaka sve do 65. minute kada Mršić uspijeva realizirati kazneni udarac za domaćine te tako postavlja konačnih 1:1. Treba napomenuti kako je u 71. minuti Vidović dobio crveni karton, te je tako Lokomotiva do kraja imala igrača više, no nažalost, brojčanu premoć nisu uspijeli rezultatski kapitalizirati.
 

Split - Lokomotiva 1:1

1'  0:1 Grezda
65' 1:1  11m Mršić

RNK Split: Zagorac, Majstorović, Jukić, Mršić, Bagarić, Rrahmani, Pešić, Vidović, Rugašević, Oremuš, Blagojević
klupa: Kukić, Miljković, Woon, Erceg, Grubišić, Pervan, Obšivač

NK Lokomotiva: Zelenika, Bartolec, Perić, Barišić, Marić, Fiolić, Grezda, Prenga, Andrijašević, Leko, Capan
klupa: Radelić Žarkov, Mrčela, Puljić, Bručić, Ćorić, Doležal, Karačić

Pogodak Grezde pogledajte ovdje

 

Trener Lokomotive, Sreten Ćuk, rekao je kako je zadovoljan bodom i naglašava da je Lokomotiva bila za nijansu bolji od Splita:

„Poveli smo u jako ranoj fazi utakmice i nakon tog vodstva imali i jedanaesterac koji je Leko promašio. Nakon toga Split je pogodio vratnicu. U drugom poluvremenu Split je izašao na teren još agresivniji nego što je bio u prvom. Tu je bilo baš grube igre i gadnih startova. Capan je izašao zbog ozljede i nema ga sigurno iduće dvije utakmice, a možda i duže. Ozljeda je posljedica te igre. U 65. minuti Splitu je nakon gužve dosuđen jedanaesterac koji su realizirali. U 70. minuti njima je, zbog stvarno pogubnog starta, dodijeljen crveni karton i imali smo igrača više zadnjih dvadesetak minuta, ali nismo imali dovoljno koncentracije u završnici da uzmemo puni plijen. Sve u svemu zadovoljni smo tim bodom. Da smo pobijedili približili bismo se Splitu, a ovako razlika ostaje šest bodova. To teško da ćemo nadoknaditi do zimske stanke. Ipak, zadovoljni smo bodom u Splitu i prikazanom igrom. Treba pohvaliti igrače, jer su igrali odlično i dobro su odgovorili na agresiju Splita.