NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Trener Mario Tokić: Poletnost, mladost i agresivnost su ključ za viši nivo

Pred nastavak MAXtv Prve HNL, trener Lokomotive Mario Tokić analizirao je zimske pripreme i očekivanja pred nadolazeću polusezonu:

„Zadovoljni smo kako su protekle zimske pripreme, napravili smo većinu stvari koje smo planirali, iako su u početku zaleđeni tereni malo poremetili planove, mislim da smo zaista odradili dobre pripreme i napravili kvalitetan temelj za kvalitetnu polusezonu.

Što se tiče promjena u kadru igrača, imamo više dolazaka nego odlazaka. I sigurno da među novim igračima očekujemo da se nekolicina iskaže kao pojačanje, jer trenutno su svi u statusu prinove.

Prije svega mislim na Mihaljevića i Šempera. Karimi  i Chiquinho su još uvijek male nepoznanice no očekujemo i njihov doprinos te da ih što prije uklopimo u naš sistem i sustav.

Sve u svemu smo dosta mlađi nego jesenas. Izgubili smo Zagorca čije iskustvo će nam sigurno faliti, no mislim da to moramo nadoknaditi s poletnošću, mladošću i agresivnošću koju ćemo pokušati podignuti na jedan viši nivo.

Sigurno da je lakše sastaviti udarnu postavu sada kada imamo minimalno po dvojicu na svakoj poziciji. Kada se prisjetimo jeseni, kad u nekim utakmicama smo imali samo 13 ili 14 zdravih igrača, ovo su sigurno slatke muke. Zasigurno neće biti lako ni meni ni igračima u ovoj situaciji, no to je igračima samo jedan motiv više da na svakom treningu daju više nego do sada i da se preko treninga nametnu i izbore mjesto u prvih jedanaest.

Iako nemamo rezultatskog imperativa - mi smo sportaši i normalno da želimo napraviti više nego u prvom dijelu sezone.

Ciljamo na minimalno peto mjesto koje je ispred nas, trenutno se četvrta pozicija čini malo predaleko ali u sportu je sve moguće.
Želimo afirmirati mlade igrače koji su napravili iskorak ove jeseni, kao i igrače koji su se jesenas malo uspavali, te njih probuditi.  Ako uspijemo pomjeriti se za jedno mjesto prema gore i afirmirati tj. dignuti svakog igrača za 20% prema gore, mislim da će to biti dobar i zdrav temelj za iduću sezonu.“