NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Osmina finala kupa - Varaždin - Lokomotiva 2:3

Lokomotiva je u srijedu odigrala osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, što je bila četvrta utakmica u proteklih 10 dana. U dinamičnoj utakmici pobijedili smo golovima Aliyua, Pivarića i Kačavende.

Već na početku utakmice, točnije u šestoj minuti, Lokomotiva je povela. Hoxha je mudro čekao priliku, oteo loptu na rubu šesnaesterca te asistirao na drugu vratnicu gdje je spreman bio Aliyu Bravo koji glavom poentira za vodstvo Lokomotive. 
Prilikom postizanja gola Aliyu se sudario s vratarom Zelenikom i lupio u stativu, pružena mu je liječnička pomoć, te je na sreću, nastavio igru.
U 12. minuti Kulenović je silovito pucao s ruba šesnaesterca no lopta je otišlo malo pored gola. Tri minute kasnije Cokaj je također uputio snažni udarac, lopta prolazi pored gola.

Pivarić je u 21 minuti napravio prekršaj tridesetak metara od gola, te je dobio žuti karton. Iz tog ubačaja lopta je letjela sporo i visoko, najbolje se snašao kapetan Varaždina Marko Stolnik koji je glavom matirao Nevistića za izjednačenje. Ponovljena snimka ukazala je na evidentno zaleđe, no nažalost, u kup natjecanju nema korištenja VAR tehnologije tako da gol nije poništen.

U 26. minuti Stolnik čini prekršaj nad Aliyuom te je dosuđen kazneni udarac. Siguran s bijele točke bio je kapetan Pivarić.

U 33, minuti Hoxha sjajno puca na gol, branič Varaždina rukom, tj. laktom odbija loptu u aut. Hoxha i suigrači su ukazivali na igranje rukom, međutim, bez povratne reakcije.

U 40. minuti moramo apostrofirati sjajan prodor Hoxhe, osvojio je tridesetak metara, provukao se između dvojice te ušao u šesnaesterac, no bez učinka. S rezultatom 1:2 i vodstvom Lokomotive smo ispratili prvo poluvrijeme.

Pri početku drugog poluvremena, u 48. minuti, dosuđen je kazneni udarac za Varaždin, iako nije bilo kontakta između kažnjenog de Haasa Varaždinovog Šege. Siguran s bijele točke bio je Postonjski.

U 56. minuti dvostruka izmjena. Umjesto Marića ušao je Marić, a umjesto Hoxhe ušao je Goričan. U 62. minuti ponovno dvostruka izmjena, ušli su Đira i Milićević umjesto Aliyu i Pivarića.

U 72. minuti Lokomotiva je ponovno povela! Cipetić je ubacio, Cokaj dodao Kulenoviću, koji je uposlio Kačavendu koji je sjajno između trojice matirao vratara Zeleniku!

U 90. minuti ušao je Maleš umjesto Kulenovića.

Lokomotiva je prošla u četvrtfinale Hrvatskog kupa.

 

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 2:3

6' 0:1 Za Lokomotivu, strijelac Aliyu Bravo
23' 1:1 izjednačuje Marko Stolnik
27' 1:2 Josip Pivarić iz kaznenog udarca
47' 2:2 strijelac Postonjski iz kaznenog udarca
72' 2:3 strijelac Kačavenda

 

Početna postava: Nevistić, Cipetić, Osmanković, de Haas, Pivarić, Marić, Cokaj, Hohxa, Aliyu, Kačavenda, Kulenović
klupa: Santini, Musa, Maleš, Dabro, Milićević, Goričan, Vranjković, Florucz, Đira