NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Etlinger

Etlinger turnir 2016.

Treći po redu memorijalni međunarodni kadetski turnir Mijo Etlinger održan je u kampu NK Lokomotiva na zagrebačkoj Kajzerici u terminu od četvrtka (18.8.2016) do nedjelje (21.8.2016).

Pobjednik turnira mađarski je Honved iz Budimpešte, koji je ušao u finale ostvarivši sve tri pobjede u skupini. Honved je u finalu pobijedio talijanski Sassuolo boljim izvođenjem jedanaesteraca (8:7) , nakon što u regularnom dijelu nije bilo pogodaka.

U utakmici za treće mjesto, koju su odigrali Legija iz Varšave i Bologna, uspješnija je bila Bologna, također u raspucavanju jedanesteraca.

Najboljim igračem turnira proglašen je igrač Sassuola Ricardo Notari, najbolji strijelac turnira s četiri ostvarena gola bio je igrač Legije iz Varšave Victor Preuss, dok je najboljim vratarom turnira proglašen vratar Honveda Martin Schritt koji je u finalu majstorski obranio čak tri jedanaesterca.

Momčadi na turniru bile su podijeljene u dvije skupine. Skupinu A činili su : LokomotivaSassuolo (Italija), Legia Varšava (Poljska) i Citadella (Italija), dok su se u skupini nalazili : Žilina (Slovačka), Bologna(Italija), Honved Budapest (Mađarska), i Selekcija ZNS-a (zagrebački nogometni savez).