NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Airbus 2:2

LOKOMOTIVA - AIRBUS UK FC. BROUGHTON 2:2 

46' 0:1 strijelac Budrys
65' 1:1 Fiolić zabija na Šovšićevu sjajnu asistenciju nakon solo prodora
72: 2:1 Lokosi su poveli nakon fantastičnog pogotka Šovšića
75' 2:2 strijelac Jones


Lokomotiva je u uzvratnoj utakmici odigrala 2:2 (strijelci za Lokose Fiolić i Šovšić) protiv velškog Airbusa. Ovim rezultatom Lokosi su se plasirali u drugo pretkolo te idući četvrtak dočekujemo grčki PAOK.
 

 

Trener Lokomotive Ante Čačić na konferenciji za medije održanom nakon utakmice je izjavio: “Najveća korist od ove utakmice jest to da smo se plasirali u drugo pretkolo. Nismo bili na nivou na kojem sam očekivao da ćemo biti. Iako smo kroz tjedan dosta radili da probamo anulirati njihove duge lopte i nabacivanja te kako se u tim situacijama ponašati, tu nismo bili baš dosta uspješni, bilo je dosta poteškoća i u tim situacijama smo primili oba gola. No najvažnije od svega je prolaz u drugo pretkolo.”

 

Na konstataciju novinara da prije utakmice s PAOK-om slijedi otvaranje prvenstva u Splitu, Čačić je konstatirao: “Vrlo je bitno na koji ćemo način zakoračiti u ligu. Nadam se da ćemo imati na dispoziciju Leku I Bručića tako da ćemo imati drugačiju situaciju u postavljanju obrane. Sigurno da nam Jerko Leko puno znači. On je igrač s puno iskustva I kao takav daje jednu intonaciju našoj igri, a to se i danas vidjelo da nam je falio.”

 

Kada se zaokruže ove dvije utakmice, jeste li zadovoljni?

“Zadovoljan sam s prolazom, no nisam zadovoljan s nekim stvarima i nekim pojedincima. Mislim da neki mogu i trebaju drugačije reagirati na utakmicama. Treba nam vise pameti. Danas je nije bilo.”

 

Trener Airbusa, gospodin Preece, rekao je kako su bili svjesni da ih čeka teška zadaća u uzvratnoj utakmici u Zagrebu.  Kako su minute u utakmici odmicale presudila je ipak kvaliteta Lokomotive. No sretni su i ponosni kako su odigrali ovu utakmicu. Današnju utakmicu smatra možda najboljom izvedbom svoje momčadi.