NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Istra 1:0

U sklopu 13. kola odigrali smo utakmicu protiv Istre 1961 i tako osvojili vrlo bitne bodove za nastavak prvenstva u Kranjčevićevoj. U Zagrebu je od nedjeljnog popodneva počela padati obilata kiša, no unatoč velikom pljusku, teren u Kranjčevićevoj bio je u optimalnim gabaritima pogodnosti za igru. 

Od početka susreta Lokomotiva je napadala Istrin kazneni udarac, realizirale su se tri lijepe šanse, i kada se učinilo da je gol Lokomotive samo pitanje vremena, uslijedila je lijepa kontra Istrana u kojoj je igrač Istre ostao sam metar od gola, no Šemper je fenomelano skinuo loptu sa crte i sačuvao gol Lokosa.
U nastavku je Lokomotiva također imala nadmoć na terenu, međutim gosti su defenzivno jako dobro stajali tako da su Lokosi teško probijali obrambeni blok Istrana.

Najbolju priliku Lokosa na utakmici imao je Ivan Krstanović u 26. minuti kada je Ivanušec sjajno centrirao, Krstanović pucao glavom no pored gola. Vrijedi spomenuti dva lijepa udarca Lovre Majera, no prv i udarac u 32. minuti prolazi nekoliko centimetara pored gola, dok drugi pokušaj brani vratar Istre. Prvo poluvrijeme ispratili smo tako bez pogodaka, uz bolju igru domaćina.

U drugom poluvremenu u 54. minuti Krstanović je išao jedan na jedan na golmana Istre koji čini prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran iz kaznenog udarca bio je Lovro Majer u 55. minuti susreta, za vodstvo Lokosa.

 

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 1:0

55' strijelac Lovro Majer iz kaznenog udarca

 

početna postava: Šemper, Karačić, Kolinger, Majstorović, Musa, Šunjić, Burić (70' Chago), Majer (83' Oluić), Ivanušec, Barić, Krstanović (85' Antunović)
klupa: Hendija, Radonjić, Antunović, Chago, Jakić, Oluić, Capan