NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

NK LOKOMOTIVA SPECIAL POWER TEAM

Ekipa Lokomotiva Special Power Team počela je s radom u listopadu 2023. godine u suradnji s Udrugom sindrom Down iz Zagreba.

Treninzi se provode pod stručnim vodstvom kineziologa i trenera nogometa NK Lokomotive i trenerice, odnosno edukacijske rehabilitatorice iz Udruge sindrom Down.

Treninzi se održavaju na našim nogometnim terenima na Kajzerici, a tijekom zimskih mjeseci djeca treniraju u dvorani. 

Osnovni cilj je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju da se bave sportskom aktivnošću i da kroz treninge nogometa i ne nogometnim sadržajima utječemo i razvijamo njihovu motoriku, koordinaciju i ostale motoričke sposobnosti

Našim Lokosima želimo omogućiti da se osjećaju dijelom sportske priče koju svi sportaši prolaze – trenirati, družiti se, putovati, sudjelovati na turnirima, upoznavati nove prijatelje, gradove i skupljati nova iskustva.

Kroz treninge i turnire potičemo inkluziju djece s teškoćama u razvoju u sport i sportske aktivnosti kako bi osjetili radost same igre na sportskim terenima, poticali socijalizaciju kroz druženje te kako bi pozitivno utjecali na razvoj samopouzdanja. 

Tijekom godine osigurani su turniri, odnosno Special Power League za djecu s teškoćama u razvoju. Naša ekipa Lokomotiva Special Power Team već je sudjelovala na Turniru u Osijeku u mjesecu prosincu prošle godine.

Special Power League (SPL) je sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju. Liga je pokrenuta 2018. godine od strane Udruge “Akademija zdravog življenja” kojoj su se pridružili Udruga za sindrom Down Zagreb,Udruga za sindrom Down Rijeka, Udruga za sindrom Down Split, Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, i brojne druge udruge kao i nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.