NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Slaven Belupo - Lokomotiva 1:1

U sklopu 34. kola gostovali smo u Koprivnici kod Slaven Belupa. U prilično sadržajnoj i dramatičnoj utakmici, došlo je do podjele bodova uz konačan ishod 1:1.

Već u drugoj minuti susreta velika prilika za Lokomotivu! Tolić je sjajno proigrao po desnom boku te okomito asistirao natrčalom Cokaju koji s osamnaest metara silovito puca malo pored gola. Lokomotiva je od početka djelovala rastrčano i poletno, drugu priliku uputio je Tolić s dvadesetak metara u sedmoj minuti susreta, no vratar Ježina brani. U 13. minuti branič Slavena Zirdum glavom vraća vrataru, no lopta je ispala prekratka, Jakić je stigao loptu no nije uspio kvalitetno plasirati udarac.
U 14. minuti Grbić je ostvario sjajnu obranu! Pokušao je lobom Krstanović matirati Grbića, no atraktivnim skokom Grbić je spasio gol. U 17. minuti Stipe Bačelić Grgić puca nezgodno s osamneast metara no Grbić opet pokazuje klasu divnom obranom.


Nakon desetak minuta bez izrazitih prilika, u 34. minuti Kastrati je dodao Toliću koji iz drugog plana, pomalo zaboravljen, sam dobro puca, no vratar Ježina brani. U intervalu od 42. i 43. minute vidjeli smo dvije prilike za Lokose! U obje prilike Marko Tolić je zaprijetio no vratar Ježina je opet bio na visini zadatka.
Prvo poluvrijeme smo ispratili bez pogodaka, no svakako smo gledali sadržajno prvo poluvrijeme gdje su obje prilike imale po nekoliko prilika, ukupan je dojam kako je Lokomotiva bolje stajala na terenu, bez obzira na šturu statistiku odnosno omjer udaraca izvan okvira.

Od početka drugog dijela Lokomotiva je kombinirala i stvarala prilike pred golom Slavena, međutim bez prave prilike za gol. Nakon pet minuta presinga Lokomotive, u kontranapadu domaćina Krstanović puca uz stativu no Grbić je uspio obraniti udarac te tako spriječiti Krstanovića da postigne stoti HNL pogodak. U 53. minuti nepotrebno je Tolić napravio prekršaj na Bačelić Grgiću u šesnaestercu Slavena, te zaradio žuti karton.

Slavko Bogojević je poentirao za vodstvo Slavena. Odmah je pogodak poništen zbog zaleđa. Međutim višeminutnom provjerom VAR sobe, pogodak je ipak priznat, tako da Slaven vodi od 63. minute.
U 68. minuti dvostruka izmjena. Umjesto Tucija je ušao Budimir, a umjesto Cokaja Majić. U 70. minuti zbog ozljede je morao izaći kapetan Kolinger, a ušao je Gluhaković.U 73. minuti Marko Tolić je postigao pogodak izjednačenja.


U nastavku je Lokomotiva preuzela inicijativu na terenu, te stvarala prilike dok je Slaven vrebao svoje kontranapade. Nažalost, u ofenzivi Lokosi nisu bili skoncentrirani, tako da je konačan rezultat bio izjednačenih 1:1.

Ovim rezultatom Lokomotiva je pala na treće mjesto tablice, dva kola prije kraja prvenstva. U narednom kolu odigravamo posljednju domaću utakmice sezone protiv Gorice, a u zadnjem kolu gostujemo kod drugoplasiranog Osijeka.

 

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:1

63' 1:0 strijelac Slavko Bogojević
73' 1:1 strijelac Marko Tolić

 

Početna postava: Grbić, Čeliković, Kolinger, Kovačić, Karačić, Cokaj, Jakić, Uzuni, Tolić, Kastrati, Tuci
klupa: Hendija, Vojković, Rakić, Budimir. Majić, Halilović, Gluhaković, Viduka