NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

4. kolo Istra - Lokomotiva 1-2

Lokomotiva je u sklopu četvrtog kola gostovala u pulskoj Aldo Drosini. Istra i Lokomotiva slabije su startale u novoj sezoni Hrvatski telekom prvoj ligi, te nakon tri odigrana kola obje momčadi imaju upisan remi i dva poraza, uz sličnu gol razliku, 2-5 za Lokose i 1-5 za Istru, tako da je Lokomotiva zbog gol razlike na osmom mjestu dok je domaćin devetoplasirana momčad na ljestvici.

Lokosi su krenuli furiozno u utakmicu! Vidno raspoloženi Majer i Ivanušec od početka susreta dirigirali su sredinom terena. U 25. minuti izrodila se prekrasna akcija. Luka Ivanušec osvojio je loptu kod centra te osvojio prostor do šesnaesterca kada dodaje Kolaru koji iz prve asistira Majeru za 1:0. Postignuti gol za vodstvo Lokosa samo je galvaniziralo Lokose koji su krenuli još žešće u susretu. U 38. minuti na Matku Babiću načinjen je prekršaj u kaznenom prostoru. Vrijedi spomenuti kako je Babić i protiv Rudeša izborio kazneni udarac. Izvođač je bio Lovro Majer koji zabija svoj drugi gol na utakmici. S rezultatom 0:2 smo ispratili prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Lokosi su slabije otvorili poluvrijeme. Domaćini su preuzeli loptu na terenu te ozbiljno prijetili golu Lokomotive. U 59. minuti Istra je smanjila rezultat golom Grujevića. 

Ukupno gledajući Lokomotiva je zasluženo pobijedila i osvojila svoja prva tri boda ove sezone.

 

Istra 1961 - Lokomotiva 1:2

25' 0:1 za Lokose, strijelac Lovro Majer 
38' 0:2 za Lokose, strijelac Lovro Majer (11m)
59' 1:2, domaćini smanjujju rezultat preko Grujevića

postava: Šemper, Musa (82' Kolinger), Datković, Ivanušec, Babić, Majer (93' Antunović), Kolar, Doležal (62' Valentić), Šunjić, Capan, Majstorović
klupa: Filipović, Antunović, Valentić, Soldo, Smoljo, Kolinger, Karačić