NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

AEK - Lokomotiva 0:1

U utorak u 13 sati odigrana je prva pripremna utakmica u sklopu ljetnih priprema u Nizozemskoj. Suparnik je osvajač duple krune, aktualni prvak Grčke - AEK. Lokosi su prezentirali jako dobar nogomet te zasluženo pobijedili u ovom pripremnom ogledu. Jedini pogodak postigao je Mersinaj udarcem glavom, na ubačaj Mudražije iz kornera u 29. minuti.

Utakmica je od početka igrana visokim tempom i pritiskom s obje strane. Grci su prvi zaprijetili u petoj minuti susreta, no sjajni Šubarić je obranio. Lokosi su prvi put zaprijetili u 11. minuti kada je Goričan probio lijevu stranu i ubacio prema golu, na drugoj stativi bio je Tuci, loptu je trebao samo ugurati u gol, no dosuđeno je zaleđe. U 21. minuti AEK je imao udarac nakon izvođenja kaznenog udarca, s tzv. pozicije skraćenog kornera, no Šubarić je nastavio sa sjajnim bravurama. 

U 29. minuti prvi korner za Lokomotivu. Izveo je Mudražija, pogodio sjajno postavljenog Mersinaja koji glavom zabija loptu u bližu gredu za vodstvo Lokomotive. U 38. minuti Tuci je imao dobru priliku za povećanje rezultata, no vratar Stanković je obranio. Od 35. minute u igru su ušli Šotiček i Živković umjesto Vranjkovića i Kanižaja. Ispratili smo prvi dio s 0:1 za Lokomotivu.

U drugo poluvrijeme ušli smo s nekoliko izmjena, u igru su ušli Bulatović, Smakaj, Leovac i Mašić. U početnim minutama drugog dijela nije bilo prevelikih prilika s obje strane, sve do 58. minute kada je Šubarić sjajno obranio paradom i poslao loptu u korner. Minutu kasnije ušli su u igru Fetai, Bošković i Savatović. AEK je imao ozbiljnu priliku iz slobodnog udarca s 18 metara, no Lokosi su koncentrirano riješili obrambene zadatke. Zatim smo u dvije minute mogli doći do povećanja vodstva.

Prvo je Smakaj sjajno prošao u 66. minuti te pucao, odbijenu loptu od vratara je Šotiček pospremio u mrežu, no dosuđeno je zaleđe. Zatim je u idućoj akciji Bulatović bio jedan-na-jedan s vratarem AEKa, koji je nažalost spretnije reagirao i uspio spriječiti veliku gol priliku.

Do kraja susreta rezultat se nije mjenjao tako da su Lokosi upisali pobjedu protiv dvostrukog osvajača grčkog prvenstva i kupa.

 

AEK - LOKOMOTIVA 0:1

 

29' 0:1 strijelac Jon Mersinaj

Početna postava: Šubarić, Milićević, Kalaica, Mersinaj, Vranjković, Bubanja, Marić, Goričan, Mudražija, Kanižaj, Tuci

 

Live stream: