NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Believe nutrition iz Kuvajta ponovno u Lokomotivi

Naši partneri Believe Nutrition iz Kuvajta pod vodstvom Faisal Alsawa, posjetili su opet Zagreb, te izvršiili preliminarne konzultacije s igračima Lokomotive.

 

Jeste li znali? 50% ugljikohidrata iz mišića se potroši nakon 90 minuta nogometne utakmice. Zato je važno uzimati ugljikohidrate nakon utakmice!

 

„Ovo mi je drugi dolazak u Zagreb. Uvijek kada se započinje suradnja s novom momčadi, ili novom grupom sportaša, nutricionist mora obaviti nutricionistički pregled i analizu pojedinog sastava metabolizma pojedinca.
Moram se upoznati s igračevim prehrambenim navikama, svakodnevnim rutinama, no također upoznati se s detaljima treninga i rasporedom utakmica. Već smo radili s nogometnim momčadima pa smo upoznati za zahtjevima nogometnih treninga.
Ipak, kao što sam rekao i igračima, shvaćanje trenažnog procesa i intenziteta treniranja je bitno kao i usklađivanje prehrane s treninzima.  

Održao sam pojedinačne konzultacije s igračima seniorske i juniorske momčadi. Izmjerio sastav tijela, postotak masti i ostalih parametara. Sljedeći korak je kreirati individualne prehrambene programe, ali također i započeti edukaciju igrača s njihovim nutricionističkim potrebama kako bi pospješili njihove fizičke performanse i vremenski smanjili potrebno vrijeme za oporavak tijela.“