NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Čavlina: Varaždin je ozbiljna ekipa, spoj mladosti i iskustva

Ususret nastavka HNL-a i završetku okupljanja nacionalnih reprezentacija, Nikola Čavlina vratio se iz U21 reprezentacije, zajedno s Kačavendom i Stojkovićem, i podijelio je s nama svoje dojmove:

“S U21 reprezentacijom mi je bilo fantastično, kao i uvijek. Tamo su odlični dečki, odličan stožer i uvijek je sjajna atmosfera. Naravno, zna se kada se može biti opušten i ležeran te kada je rad. Jer kada se radi onda je ozbiljnost na maksimumu. Uglavnom s reprezentacijom mi je uvijek sjajno, veliko je životno bogatstvo uz nošenje hrvatskog dresa, i upoznavanje različitih kultura i država.”

Nikola je ulovio sjajnu formu te je upisao u Puli svoj sedmi clean sheet, tj. sedmu utakmicu bez primljenog pogotka ove sezone:

“Koliko mi znači čista mreža? Mislim da svakom golmanu clean sheet znači više nego da je primio jedan gol a obranio dva penala na utakmici.

Uvijek bih potpisao prvo clean sheet, jer to je ono što momčadi puno znači, i to je automatski ili neriješen rezultat ili pobjeda, jer ipak tu je momčad najvažnija i uvijek bih izabrao clean sheet pored 50 obrana na utakmici.

Po povratku na Kajzericu atmosfera u svlačionici se nije promijenila, i dalje je opuštena atmosfera, naravno, konstantno podbadanje jedni drugih, no naravno sve u šali i veselom duhu. Kad se trenira maksimalan je fokus i uvijek ozbiljno na treninzima.”

U nedjelju nam dolazi Varaždin u Kranjčevićevu..

“Varaždin je ozbiljna ekipa, spoj mladosti i iskustva. U početku sezone su briljirali, fantastično igraju i dalje, no mišljenja sam da su malo pali u tom ritmu, no naravno da ih se ne smije podcijeniti jer imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, te i kao momčad jako dobro izgledaju. Stabilni su na lopti, vole igrati nogomet.
Varaždin je po meni ove sezone doista pokazao da se i na njih može računati u ozbiljnijoj borbi za vrh tablice.

U nedjelju očekujem podjednaku utakmicu s dosta šansi s obje strane, naravno ne želim primiti gol, no ukoliko i primimo, želim da damo jedan više od Varaždina.”