NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Četvrfinale kupa: Dinamo - Lokomotiva 3:1

U srijedu je odigrano četvrtfinale SuperSport hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Lokomotive na Maksimiru. Lokosi su odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu, te uzdignute glave napuštaju Maksimir. Nakon 1:1 u 90 minuta, u produžecima je Dinamo preokrenuo za prolaz u polufinale kupa.

Lokomotiva je povela u 37. minuti! Stojković je sjajno ubacio s desne, na drugu stranu, Aliyu je propustio loptu za Goričana koji pogađa za vodstvo Lokosa!

Najbolju priliku domaćini su imali u 45. minuti kada je Čavlina sjajno obranio natrčalom Špikiću. Tako da smo prvo poluvrijeme ispratili s vodstvom Lokomotive.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, ušao je Kulenović umjesto Kačavende.

U 50. minuti sjajna akcija Lokomotive. Protunapad u kojem je Kulenović dodao Cipetiću koji je ubacio Stojkoviću, Stojković je pucao a Aliyu pospremio loptu u mrežu, međutim, dignuta je zastavica te je pogodak poništen zbog zaleđa.
Pet minuta kasnije Špikić se izborio za loptu i poentirao za poravnanje rezultata. U nastavku Lokosi su imali dvije dobre prilike, Stojkovićeva lopta je otišla preko gola, a Kulenovićev sjajan udarac je majstorski obranio Livaković. S druge strane, Baturina je pogodio vratnicu, a vrijedi spomenuti kako je pri početku sudačke nadoknade Lokomotivina obrana sjajno reagirala u dvominutnoj opsadi gola, tako da je 90 minuta završilo 1:1, te su uslijedili produžeci.

Na početku prvog produžetka, Dinamov Drmić je nakon minute u igri poentirao za preokret Dinama. Ljubičić u 117. minuti postiže gol te stavlja točku na i za prolaz Dinama u polufinale SuperSport hrvatskog nogometnog kupa.
Ponavljamo, bila je ovo jako dobra nogometna prezentacija Lokomotive, gdje je s aktualnim prvakom i najboljom momčadi Hrvatske otišla u produžetke.

 

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:1

37' 0:1 strijelac Silvio Goričan
55' 1:1 strijelac Špikić
91' 2:1 strijelac Drmić
117' 3:1 strijelac Ljubičić

 

Početna postava: Čavlina,Mersinaj, Aliyu, Kačavenda, Marić, de Haas, Pivarić, Goričan, Stojković, Cipetić, Bubanja
Klupa: Šubarić Žilinski, Kulenović, Tuci, Smakaj, Milićević, Kalaica, Vranjković, Vasilj