NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Cibalia - Lokomotiva 1:1

U zadnjoj utakmici sezone gostovali smo u Vinkovcima kod Cibalije. U poprilično miješanom sastavu svoj debi u Prvoj HNL ostvario je Lokomotivin junior Luka Hujber koji je bio u početnoj postavi, a kasnije su ušli u igru također juniori Lokomotive Toni Brezina i Nikola Krajinović, što je odličan motiv za mlade državne prvake na koje trener Tokić u budućnosti svakako može računati.

Domaćin je ušao motiviranije u susret, što i razumljivo jer Cibalija se bori za opstanak, no obrana Lokomotiva bez problema je riješavala nalete Cibalije. U dvadesetoj minuti Cekici je presjekao loptu na sredini terena te se sam osvojio četrdesetak metera i izbio sam pred golmana Matkovića, no međutim Matković je obranio njegov udarac, no na odbijenoj lopti je bio kapetan Jan Doležal koji postiže pogodak za vodstvo Lokomotive. U 26. minuti obrambeni igrač domaćina napravio je prekršaj 18 metara od gola na Ali Karimiju. Karimi je i bio izvođač udarca te je prekrasno prebacio živi zid i pogodio gredu! 

U nastavku prvog poluvremenu obje momčadi imale su jop po jednu priliku, za domaćina je bivši Lokos Petar Mišič pucao s desetak metara, no Majstorović je bio dobro postavljen te je glavom izbio loptu, s druge strane je Halilovič imao jednu zanimljivu situaciju za postići pogodak, no lopta odlazi preko gola, tako da smo ispratili prvo poluvrijeme s rezultatom 0:1 za Lokomotivu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade domaćin je pogodio stativu, u nastavku je Cibalija napadala, no međutim Lokosi su se konsolidirano branili. U 60. minuti dogodila se prva izmjena u redovima Lokomotive. Igru je napustio Cekici a ušao je još jedan junior Lokosa, mladi Toni Brezina, kojemu je i ovo debi u seniorskoj HNL. Svega devet minuta kasnije u igru je ušao Luka Hujber a ušao Nikola Krajinović, također junior Lokomotive.

U 75. minuti domaćin je postigao pogodak za izjednačenje, a strijelac je bio Edi Baša. Lokomotiva se tako sa zadnje utakmice sezone iz Vinkovaca vraća s osvojenim bodom.

 

CIBALIA - LOKOMOTIVA 1:1

21' 0:1 strijelac Jan Doležal
75' 1:1 strijelac Edi Baša

 

Lokomotiva: Šemper, Kluk, Karačić, Karimi, Ivanušec, Halilović, Cekici (60' Brezina), Stolnik, Doležal, Hujber (69' Krajinović), Majstorović
klupa: Kramer, Valentić, Antunoović, Lovrić, Chiquinho, Krajinović, Brezina