NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Lokomotiva - Istra 6:1

Velika pobjeda Lokosa u drugom kolu!

 

 

 

Lokomotiva - Istra 1961 6:1

 


6' 1:0 strijelac Damir Šovšić
21' 2:0 strijelac Jan Doležal
23' 3:0 strijelac Damir Šovšić
45' 4:0 strijelac Marko Kolar
57' 4:1 strijelac Franjić
65' 5:1 strijelac Karlo Bručić
88' 6:1 strijelac Ivan Fiolić
 

 

Na održanoj konferenciji za medije, gostujući trener prvi je imao riječ. Igor Pamić rekao je kako je Lokomotiva zasluženo pobijedila te kako se nada da će u pulskom klubu nešto naučiti iz ove današnje utakmice. Zak kraj je rekao da iskreno iz srca želi sve najbolje Lokomotivi u uzvratnoj utakmici Europa lige protiv PAOKA.

 

Nakon utakmice trener Lokomotive Ante Čačić na konferenciji za medije je rekao:

 

“Zadovoljan sam jer smo upisali prva tri boda, te sam zadovoljan što smo to napravili na vrlo učinkovit način. Međutim ja sam i ovu utakmicu gledao kao pripremu za ono što slijedi u četvrtak. I idealan nam se stvorio scenarij te smo imali rezultat i vodstvo kao što ga i imamo pred uzvrat. I sad smo trebali uvježbavati što nas čeka u četvrtak.

Iz tog razloga sam bio dosta nervozan u prvom poluvremenu jer neke stvari nisu bile kako treba, no nadam se da ćemo uspjeti to iskorigirati u naredna dva dana i da ćemo u Solunu biti na tragu ove dvije zadnje izvedbe. Naša današnja prezentacija je bila učinkovita, naročito kontra i polu kontra, realizacija odlična i to je razlog ovog visokog rezultata.”

 

Na novinarski upit o Damiru Šovšiću, koji je bio dvostruki strijelac te još jednom igrač utakmice, Ante Čačić je bio kratak i jasan: “Šovšić je najbolji igrač u Hrvatskoj na toj poziciji i ja boljeg ne vidim. Motiviran, veseo, zaigran,spreman, učinkovit, sve što pripada igraču na toj poziciji, to on posjeduje.”

 

Za kraj je uslijedila konstatacija novinara kako su Lokosi igrali lepršavo i zaista atraktivno, te pitanje mogu li Lokomotiva odigrati bolje? – “Može, mora i bude!” – za kraj je završio Ante Čačić.