NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dinamo - Lokomotiva 0:0

U nedjelju smo zaključili 24. kolo dvobojem protiv Dinama u Maksimiru. Lokomotiva je odigrala muških 90 minuta, koncentrirano u obrani, siloviti u napadu i osvojili veliki bod u Maksimiru!

 

*Autor naslovne fotografije Slavko Midzor, Marko Lukunic/Pixsell

Trener Čabraja nije imao na raspolaganju poveći broj igrača zbog ozljeda i kartona, tako da je na klupi Lokomotive bilo čak pet igrača iz Lokomotivinog U19 kadra.

Lokomotiva se od početka utakmice postavila ofenzivno na terenu, s tendencijom prema dinamovim vratima te smo u prvoj minuti imali sjajnu akciju prema vratima Dinama, međutim bez realizacije.

U 11. minuti prvu priliku na utakmicu imala je Lokomotiva! Milićević je sjajno uposlio Pivarića koji je u naletu nanizao dvojicu igrača, međutim Livaković je obranio.

U 16. minuti Kačavenda se izborio za loptu pored Šutalo i ubacio s dvadesetak metara Kulenoviću koji puca iz prvog dodira metar od vrata. Minutu kasnije Mersinaj je u naletu bez kontakta s Petkovićem izbio loptu te zaradio žuti karton.

U 18. minuti na rubu šesnaesterca Šutalo je visokim đonom "okrznuo" Pivarića u glavu, međutim ništa nije dosuđeno.

Lokomotiva se sjajno držala na terenu, ofenzivno su bili opasni, defenzivno koncentrirani.

Prvo poluvrijeme ispratili smo bez pogodaka uz bolju i konkretniju igru Lokomotive! 

U drugom poluvremenu Dinamo je napravio tri izmjene, međutim tijek na terenu nije se previše mjenjao, do 60. minute Dinamo je napravio još dvije izmjene, za razliku od Lokomotive koja u šesdeset minuta igre još nije mjenjala igrača.

U 64. minuti sjajna akcija Lokomotive! Kombinirali su Kačavenda i Marić, međutim na ubačenu loptu Kačavende nije došlo do udarca. U 66. minuti prva izmjena kod Lokosa, umjesto Kulenovića ušao je Tuci.

Kakvu priliku je imala Lokomotiva u 69. minuti! Tuci je sjajno dodao Cipetiću koji puca s osam metara, no sjajna obrana Livakovića ispriječila je pogodak Lokosa!

U 74. minuti dvostruka izmjena kod Lokosa. Izašao je Cipetić a ušao Vranjković, a umjesto Pivarića Stojković.

Požutio je Dabro u 77. minuti kada je visokom nogom htio prebaciti loptu, međutim pogodio je Šutala u predio lica. Dvije minute kasnije ukazivala se liječnička pomoć Mersinaju nakon duela sa Šutalom. Dosuđen je slobodni udarac za Dinamo.

U 86. minuti Mersinaj je ipak morao napustiti igru zbog ozljede. Umjesto njega upao je junior Lokomotive Čondrić, također je igru napustio Dabro a umjesto njega je ušao Silvio Goričan.

U 88. minuti velika obrana Nevistića! Petković je ubacio Šutalo pucao silovito glavom no Nevistić brani. Veliki pritisak Dinama se nastavlja, u narednoj akciji Milićević čisti loptu s pet metara.

DINAMO - LOKOMOTIVA 0:0

 

Početna postava: Nevistić, Milićević, Soldo, Mersinaj, Cipetić, Marić, Maleš, Pivarić, Kačavenda, Kulenović, Dabro
klupa: Santini, Čondrić, Tuci, Špeljak, Gorićan, Stojković, Milošević, Vranjković, Išlić