NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dinamo - Lokomotiva 1:0

Lokomotiva je u zadnjoj utakmici polusezone gostovala na Maksimiru te upisala minimalni poraz. Sučeljeni s brojni izostancima, igrali smo bez šest igrača iz standardne postave. Kastrati je izostao zbog dobivenog crvenog kartona, Uzuni i Marković su se ozlijedili na treningu dan prije utakmice, Karačić je izostao zbog viroze, a Sammir i Budimir su i dalje lakše ozlijeđeni.

Lokomotiva je sjajno parirala Dinamu od početka susreta. Domaćin je bio gotovo neutraliziran u prvom poluvremenu. Lokomotiva je imala nekoliko sjajnih prilika: Drožđekov dalekometni udarac okrnuo je vratnicu, a posebno treba spomenuti sjajan ubačaj u kojem se Emerson našao sam pred Livakovićem, međutim, lopta ga je iznenadila na krivoj nozi, te je loptu poslao preko gola. Sve u svemu, zasluženo smo prvo poluvrijeme napustili s izjednačenim rezultatom.

U drugom poluvremenu nažalost Kristijan Jakić nakon nekoliko pretrpljenih prekršaja morao je napustiti igru. Umjesto njega je u 50. minuti ušao Halilović. U 65. minuti Mislav Oršić, koji je ušao u igru pet minuta ranije, iz odbijene lopte nakon sjajne obrane Grbića postiže pogodak za vodstvo Dinama. U 73. minuti umjesto Drožđeka je ušao Tuci.

Lokosi su odigrali hrabro i požrtvovno te su sjajno parirali aktualnom prvaku. Završetkom ove utakmice gotova je jesenska polusezona. 

 

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0

66' 1:0, strijelac Mislav Oršić