NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dinamo - Lokomotiva 1:0

U subotu je odigran zagrebački derbi između Dinama i Lokomotive. Lokomotiva je odigrala utakmicu na visokom nivou, u prvom poluvremenu bila smo bolja momčad na terenu, u drugom dijelu domaćin je ubacio reprezentativce u igru, te su na koncu poveli u 78. minuti golom Oršića.

Trener Silvijo Čabraja je nakon utakmice izjavio: "Prvo poluvrijeme smo imali tri, četiri izgledne situacije za pogodak, međutim nismo poentirali. Dinamo nas je opasno pritisnuo prvih petnaest minuta drugog poluvremena, no kasnije smo se oslobodili. Nažalost nismo zabili mrtvu priliku u 90. minuti za poravnjanje rezultata."

Trener Čabraja odlučio se za već uhodan, pobjednički sastav iz prethodne tri HNL utakmice. Ušli smo u utakmici s jedinim pristupom kojim prolazi na Maksimiru - maksimalno angažirano defenzivno ali i ofenzivno, tako da već u početnih petnaestak minuta vidjeli smo tri dobra udarca Lokomotive, međutim bez zgoditaka.
Završilo je prvo poluvrijeme bez golova. Statistički gledano, Lokomotiva je bila opasnija momčad na terenu uz 5 udaraca i od toga 3 u okvir, dok je Dinamo imao jedan udarac u prvom poluvremenu, i to izvan okvira.

U drugom poluvremenu je strateg domaćina uveo Majera i Oršića u igru, koji su dali Dinamu napadački impuls, međutim Lokomotiva je hrabro i skoncentrirano riješavala sve obrambene zadatke čekajući svoje prilike koje smo i imali nakon kontranapada i udaraca Aliyua i Pivarića, međutim ništa od poentiranja.

U 72. minuti umjesto Dabre i Kačavende ušli su Marku i Maleš. U 78. minuti Dinamo je poveo golom Oršića. U 86. minuti ušli su Hoxha i Stojković umjesto Cokaja i Pivarića. U 91. minuti imali smo nevjerojatnu situaciju, Hoxha se našao sam pred Livakovićem, međutim obranio je Livaković.

 

DINAMO - LOKOMOTIVA 1:0

78' 1:0 strijelac Oršić

 

Početna postava: Santini, Cipetić, de Haas, Soldo, Milićević, Cokaj (87' Hoxha), Marić, Pivarić (87' Stojković), Kačavenda (72' Marku), Aliyu, Dabro  (72' Maleš)
klupa: Hendija, Marku, Maleš, Đira, Hohxa, Florutz, Artistico, Stojković, Osmanković

 

* Naslovna fotografija Slavko Midzor, Marko Lukunic/Pixsell