NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dinamo - Lokomotiva -:-

U otvaranju nove sezone dočekali smo sraz prvaka i viceprvaka Hrvatske. Međutim, gostovali smo u Maksimiru desetkovani, s gotovo potpuno promjenjenim sastavom u odnosu na prošlu polusezonu, te upisali visoki poraz. 
Na zagrijavanju prije susreta došlo je do nenadane promjene, prvotno najavljeni Frane Vojković ipak je na klupi za rezervne igrače, a u prvom sastavu debitirati će Marko Đira.

Već od 6. minute Dinamo je poveo. Oršić je ubacio s lijeve strane, novi branič Lokomotive Osmanković nije dohvatio loptu glavom, te je iza njega Lovro Majer postignuo pogodak za vodstvo Dinama.
U 9. minuti Ćuže se našao u dobroj prilici, međutim sjajna intervencija Livakovića. Međutim dvadesetak minuta kasnije, Dinamo je probio lijevu stranu te je Gojak ubacio okomitu loptu, a zaboravljen od Lokomotivine obrane, Lovro Majer, postigao je svoj drugi gol.
U 30. minuti Lokomotiva je zaprijetila, Indrit Tuci dodao je Sammiru, koji se oslobodio stopera Dilavera te pucao s ruba šesnaesterca, međutim preko gola. Ispratili smo prvo poluvrijeme s rezultatom 2:0

Pri početku drugog dijela, u 49. minuti, Dinamo je povisio na 3:0 golom Gavranovića nakon odigranog dvostrukog dodavanja s Majerom.

U 54. minuti trostruka zamjena u Lokomotivi. Umjesto Gluhakovića ušao je Hujber, umjesto Sammira Kallaku i umjesto Halilovića je ušao Vojković. U 55. minuti je vratnica spasila Lokomotivu, ispred natrčalog Kastratija.

U 65. minuti junior Lokomotive, talentirani Roko Šimić, ušao je u igru umjesto Tucija te upisao svoj debi u HNL-u! Pet minuta kasnije, Kallaku je sjajno pucao iz slobodnog udarca s tridesetak metara. Lopta je dodirnula braniča Dinama, te je nakon kornera Kallaku dobro uputio loptu, Vojković je pucao, no lopta je otišla malo pored gola.

U 75. minuti još jedan mladi reprezentativac i veliki talent je ušao u igru! Umjesto Ćuže je ušao junior Zdunić!

U 78. minuti, nakon pokušaja Lokomotive, uslijedila je brza kontra Dinama. Oršić je postigao gol za 4:0. Minutu kasnije Luka Ivanušec povisuje na 5:0. U zadnjim minutama susreta je Komnen Andrić postavio konačnih 6:0

 

DINAMO - LOKOMOTIVA 6:0

6' 1:0' strijelac Lovro Majer
26' 2:0 strijelac Lovro Majer
49' 3:0 strijelac Mario Gavranović
78' 4:0 strijelac Mislav Oršić
79' 5:0 strijelac Luka Ivanušec
89' 6:0 strijelac Komnen Andrić

 

 

Početna postava: Hendija, Marković, Đira, Petrak, Sammir (54' Kallaku), Osmanković, Tuci, Kolinger, Ćuže (75' Zdunić), Halilović (Vojković), Gluhaković (54' Hujber)
klupa: Lukić, Hujber, Šimić, Budimir, Zdunić, Oreč, Assane, Kallaku, Vojković