NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dinamo - Lokomotiva 2:1

Zatvorili smo 13. kolo zagrebačkim derbijem na Maksimiru. Lokomotiva je povela ranim golo Tucija te sjajno odolijevala idućih devedeset minuta utakmice. A tada u dva gola u sudačkoj nadoknadi Dinamo dolazi do preokreta.

U uvertiri pred seniorsku utakmicu, u jutarnji satima sučelili su se juniori Lokomotive i Dinama, trenutno dvije vodeće momčadi juniorskog prvenstva. U iznimno dramatičnoj, borbenoj, i atraktivnoj utakmici Dinamo je pobijedio 4:3 golom u sudačkoj nadoknadi, što je juniorima Lokomotive drugi poraz uz devet pobjeda u 11 odigranih kola.

Ponosni smo što su na nedjeljnoj utakmici dokapen Lokomotive i kapetan Lokomotive Mateo Marić upisali jubilarni stoti nastup u dresu Lokomotive!

 

Otvorili smo utakmicu na najbolji mogući način! Od početka smo čvrsto i autoritativno pritisnuli domaćina na njihovu polovicu, a od četvrte minute Tuci je osvojio dvadesetak metara te prebacio vratara Zagorca za vodstvo Lokomotive!

To je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu, ukupno gledajući Lokosi su bili bolja momčad na terenu uz zasluženo vodstvo!

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, umjesto Mudražije ušao je Žilinski. Od početka drugog dijela Dinamo je opsjedao gol Lokomotive. Međutim koncentrirana Lokomotivina obrana na čelu sa sjajnim Čavlinom sjajno je odolijevala napadima Dinama u početnim trenucima drugog dijela.
Druga zamjena bila je u 64. minuti kada je izašao strijelac Tuci a ušao Duje Čop. Podsjetimo, Čop je upisao svoj debi u dresu Lokomotive na gostovanju u Puli kada je u deset minuta igre upisao asistenciju. Zadnje dvije utakmice je izbivao zbog lakše ozljede.

Najbolju priliku u nastavku imali smo u 89. minuti. Čop je sjajno proigrao Žilinskog koji se čudesno ubacuje u prostor, prodaje lažnjaka Ljubičiću te puca na gol u idealnoj poziciji, međutim lopta prolazi malo pored gola.

Točno devedeset minuta nakon Lokomotivinog pogotka - Dinamo je izjednačlio preko Baturine. Koliki je to bio šok za Lokose najbolje pokazalo se nepune tri minute kasnije kada japanac Kaneko zabija za preokret.

 

 

Dinamo - Lokomotiva 2:1

4' 0:1 strijelac Tuci
94' 1:1 strijelac Baturina
97' 2:1 strijelac Kaneko