NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dinamo - Lokomotiva 3:2

U petak smo otvorili novu sezonu protiv Dinama na Maksimiru i ostali bez boda u sudačkoj nadoknadi. Gledali smo iznimno atraktivnu i dinamičnu utakmicu. ukoliko se po jutru poznaje dan - gledati ćemo i ove sezone poletnu i atraktivnu Lokomotivu!

Prije početka susreta Lokomotivini igrači su izašli u majicama s porukom Lukasu Kačavendi, pred kojim je operacija i dugotrajna rehabilitacija.

Od početka susreta gledali smo dinamičnu i atraktivnu utakmicu. U drugoj minuti DInamo je pogodio vratnicu, ali zato već u 4. minuti Kulenović postiže gol za vodstvo Lokomotive! Livaković je izvodio loptu, Lokosi su napravili veliki pritisak, Smakaj je uzeo loptu i proslijedio prema Kulenoviću koji iz prvog dodira matira Livakovića za vodstvo Lokomotive!

U 15. minuti Lokomotiva je itzvela korner uigranom akcijom, Aliyu je uposlio Kulenovića koji postiže drugi gol, međutim nakon VAR pregleda sudac Bel je poništio pogodak zbog prekršaja Solde prema Ademiju u začetku izvođenja kornera.

No u 22. minuti ipak smo poveli 2:0! Vranjković je probio desnu stranu i uposlio Aliyua koji filigranski točno pogađa u malu mrežicu za veliko vodstvo Lokosa!

U 25. minuti, minutu nakon što je ušao u igru umjesto Bočkaja, Drmić smanjuje rezultat na 1:2. U konačnici je odlučeno kako se ipak piše autogol Mersinaju. U 34. minuti Josip Drmić postiže drugi (tj. prvi) pogodak na utakmici za poravnanje rezultata!

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, ušao je novopridošli Vladan Bubanja umjesto Arta Smakaja koji je zaradio žuti karton u 38. minuti.

U 78. minuti Marić je zaradio žuti karton nakon neopreznog starta nad Ristovskim, međutim nakon VAR intervencije i pregleda snimke, sudac Bel je promijenio boju kartona, tako da su Lokosi u zadnjih petnaestak minuta susreta s desetoricom na terenu.

U 91. minuti susreta Luka Menalo postiže pogodak za preokret Dinama. Odmah nakon pogotka izašao je Aliyu umjesto kojeg je ušao Goričan. U 93. minuti Mersinaj puca no Livaković brani za konačnih 3:2 za Dinamo.

 

Dinamo - Lokomotiva 3:2

4' 0:1 strijelac Kulenović
22' 0:2 strijelac Aliyu
25' 1:2 strijelac Drmić
35' 2:2 strijelac Drmić
91' 3:2 strijelac Menalo

 

Početna postava: Santini, Milićević, Mersinaj, Soldo, Vranjković, Cokaj, Marić, Smakaj, Pivarić, Aliyu, Kulenović
klupa: Hendija, Salihu, Tuci, Bošković, Kallaku, Goričan, Florucz, Išlić, Bubanja