NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Đorđe Rakić: Imamo kvalitetu za mnogo više nego što pokazuje tablica

Ususret sutrašnjem dvoboju s Osijekom, popričali smo s našim Đorđem Rakićem, koji je ovo proljeće završio svoju bogatu internacionalnu igračku karijeru i okrenuo se trenerskom poslu, kao promoćni trener u stručnom stožeru Gorana Tomića:

“Svakako je velika promjena biti s druge strane, s obzirom da sam do jučer bio akter na terenu, sada gledam utakmice s klupe uz teren.  Pokušavam na svaki način motivirati igrače i dajem svaku podršku u i dobrim i teškim situacijama.
Drugačije je gledati svaki trening, pa i utakmice, iz drugačije perspektive, ali polako se navikavam.”

Jesi li zadovoljan što si za prvi trenerski angažman izabrao Lokomotivu i Zagreb?

“Neizmjerno sam zadovoljan. To je pravi iskorak, čak i nešto više nego što sam očekivao, za svoj prvi trenerski angažman.
Neizmjerno sam zahvalan direktoru I treneru na povjerenju koje su mi ukazali, ja se nadam da ću to opravdati i dati doprinos u budućim rezultatima.

Svaki dan, svaki trening, u svlačionici i na terenu, uživam u svom poslu. U stručnom stožeru su ljudi od kojih puno mogu naučiti i stvarno kao početnik imam čast surađivati s takvim ljudima kao što su Tomić, Mujčin, Prskalo, Horvat I Cinotti.”

Poznato da je potrebno vremena da se novi igrači ukomponiraju u momčad i uigraju. Kako vrijeme odmiče, vidi se iz utakmice u utakmicu da je Lokomotiva sve bolja, zar ne?

“Kao što je Šef već spominjao u zadnjim intervjuima, jednostavno, toliko toga smo prošli od perioda Finala kupa, što se tiče promjena u ekipi, bolesti, ozljeda, zaista smo imali puno pehova i ušli u novu sezonu bez ljetnih priprema ili odmora. Mislim da smo rezultatsku krizu prebrodili I da smo napravili pravu ekipu. Uvjeren sam da će se tek sada u narednim utakmicama vidjeti pravo lice Lokomotive.

Ovi momci su zaista fenomenalni i čast je raditi s njima. Uvjeren sam da imamo i pojedinačnu i ukupnu kvalitetu za mnogo više nego što to trenutno pokazuje tablica. Ali s obzirom na način na koji radimo i s obzirom na novu energiju koju imamo u svlačionici, rezultati će sigurno doći.

Već protiv Istre vidjeli smo naznake bolje energije i “svjetla na kraju terena”. Protiv Belupa je to već djelovalo dosta ozbiljnije, tako da meni naša sjajno odigrana utakmica protiv Dinama nije iznenađenje. Ponavljam, iz utakmice u utakmicu ćemo samo rasti.”

Sutra protiv Osijeka u Gradskom Vrtu..

“Osijek je standardno čvrsta ekipa. Momčad koja zna igrati na rezultat. Imaju iskusne igrače, imaju dobrog trenera, kompletnu organizaciju, znači jedan respektabilni protivnik u svakom smislu. Osijek je ekipa koja može pobijediti svakog u ligi, što su bezbroj puta pokazali. U svakom slučaju nas očekuje vruće gostovanje. Ja se nadam da ćemo se dobro boriti s njima i da ćemo se vratiti u Zagreb s pozitivnim rezultatom.”