NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Dragovoljac - Lokomotiva 1:1

U subotu smo odigrali derbi Novog Zagreba protiv Hrvatskog Dragovoljca u Kranjčevićevoj. U posljednjem ovosezonskog srazu Kajzerice i Sigeta vidjeli smo podjelu bodova.  Lokomotiva je odigrala sjajnu utakmicu, no trenutak naše nepažnje, poništeni zgoditak te nekoliko sjajnih obrana vratara Šubarića uvjetovali su remijem.

Ovo je povratnička utakmica Enisa Cokaja koji se gotovo dva mjeseca oporavljao od ozljede. U 5. minuti Mateo Marić je primio odbijenu loptu, ušao u šesnaesterac i lijepo pucao, no vratar Šubarić brani. Dvije minute kasnije Frigan jizbio gotovo sam pred Nevistića nakon duge lopte Dragovoljca, pucao je no Nevistić je obranio udarac.

U 17. minuti Dragovoljac je imao slobodan udarac vrlo blizu šesnaesterca. Pucao je Frigan a Nevistić još jednom sjajno obranio i izbacio nisku loptu u korner! U 21. minuti raspoloženi Stojković sjajno je ukrotio visoku loptu, prodao svom braniču "lažnjak" te pucao, međutim udarac je bio blokiran.

Jedna neočekivana situacija dogodila se u 24. minuti. Pri primanju povratne lopte u naizgled mirnoj situaciji, vratar Nevistić se poskliznuo, što je iskoristio natrčali Perić koji je lako pospremio loptu u prazan gol za vodstvo Dragovoljca.

U 35. minuti Stojković je izveo korner, Mersinaj je sjajno pucao glavom a vratar Šubarić ponovno je imao sjajnu obranu. Nekoliko minuta kasnije Aliyu je sjajno ušao u prostor i iz prvog dodira pucao iz teške situacije a lopta je otišla malo pored gola!

Završilo je prvo poluvrijeme 1:0 za Dragovoljac. Vidjeli smo iznimno dinamično i zanimljivo poluvrijeme u kojem je Lokomotiva dominirala igrom, no to nije realizirala zgodicima, prvenstveno zbog nekoliko sjajnih obrana vratara Šubarića. U prvom dijelu imali smo 65% posjed lopte te 14 udaraca od kojih 4 u okvir, naspram 5 udaraca domaćina od kojih 4 u okvir.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena. Odmah u 47. minuti Aliyu je imao sjajnu priliku, no lopta je dirana od strane obrambenog igrača te završila u korneru. U 50. minuti Cokaj puca pored gola. U 52. minuti Šubarić još jednom brani loptu! Ovoga puta udarac glavom Aliyua.

U 58. minuti prva izmjena u Lokomotivi, izašao je Aliyu umjesto kojeg je ušao Goričan.

U 67. minuti gol za Lokomotivu. Cokaj ubacio dugu loptu, Kulenović lijepo smirio glavom prema Pivariću koji poentira za izjednačenje! Nakon pogotka izgubili smo gotovo pet minuta koliko je trajala VAR provjera. A VAR provjera je poništila pogodak zbog zaleđa.

U 68. minuti umjesto Milićevića ušao je Vasilj. U 75. minuti Stojković iz kornera sjajno gađa Soldu koji na pet metara silovito puca glavom po golu no Šubarić je obranio.

U 82. minuti ipak smo izjednačili! Pivarić je izveo slobodan udarac, poslao loptu na drugi put gdje je Mateo Marić poentirao glavom! 

Do kraja utakmice je Lokomotiva nastavila napadati vrata Dragovoljca, Šubarić je imao dvije sjajne obrane, te je najzaslužniji što Lokomotiva nije pobijedila povećim rezultatom ovu utakmicu.

   

NK Hrvatski Dragovoljac - NK Lokomotiva Zagreb Live Score

 

U konačnici smo imali 27 udaraca od kojih 7 u okvir te 66% lopte na utakmici.

 

DRAGOVOLJAC - LOKOMOTIVA 1:1

24' 1:0 strijelac Perić
82' 1:1 strijelac Marić

 

 

Početna postava: Nevistić, Milićević, Mersinaj, Soldo, Cipetić, Cokaj, Marić, Pivarić, Stojković, Aliyu, Kulenović
klupa: Hendija, Maleš, Salihu, Roca, Špeljak, Goričan, Vranjković, Išlić, Vasilj