NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Goran Tomić: Glavni klupski cilje je ostvaren!

Ususret zadnjim kolima sezone te gostovanja kod Slaven Belupa u Koprivnici, trener Goran Tomić podijelio je s nama svoja razmišljanja:

"Ostvarili smo sve klupske ciljeve četiri kola prije kraja sezone, što je fantastičan uspjeh. Plasirali smo se u kvalifikacije za Europu. Naravno da sada želimo ostvariti i tzv. bonuse, a to je drugo mjesto i osvajanje kupa. To nam je trenutni cilj, no već sad možemo apostrofirati kako smo generalno ovu sezonu odradili fantastično.

Ova i prošla sezona se ne mogu uspoređivati, Prošlu sezonu smo u prvom dijelu bili maestralni, gdje smo isto tako bili drugi na tablici, no u drugoj polusezoni smo imali pad, dok sada cijelu tekuću sezonu držimo konstantu. Napravili smo veliki iskorak uspoređujući ovu i proteklu sezonu.

Atmosfera među igračima je pozitivna i odlična, kao i uvijek, nema neke razlike sada, prije pet kola ili tokom sredine sezone. Igrači na treninzima rade što im se kaže, karakterno su odlična grupa ljudi i veseli me svaki dan ići na trening.

Svaki igrač nam je bitan, za Koprivnicu smo izgubili nekoliko standardnih igrača, Markovića, Mersinaja i Atiemwena zbog žutih kartona, također Petraka i Sammira zbog sitnih ozljeda. Igrači koji će ih zamijeniti su već pokazali do sada da se možemo osloniti na svakoga u kadru. Uvjeren sam da ćemo u nedjelju biti na našem pravom nivou.

Slaven Belupo djeluje odlično, igraju odlično nakon korona stanke, sve velike ekipe su namučili ili pobijedili. Stvarno dobro izgledaju, dobro su posloženi. Imaju iskusne igrače koji znaju igrati natjecateljski nogomet, tako da zaista samo s komplimentima mogu govoriti o Slavenu.

Hoće li Slaven biti posebno motiviran u nedjelju zbog poraza u polufinala kupa? Ne vjerujem da ima neki poseban motiv osvećivanja, ima od toga već dosta vremena i to je prošlo. Mi imamo naše ciljeve, oni imaju svoje ciljeve i pripreme za novu sezonu, tako da generalno ne vjerujem da će biti neki poseban motiv u vidu osvećivanja.

Utakmica će sigurno biti uzbudljiva, igraju dvije ekipe koje vole igrati nogomet i prema tome gledatelji će svakako uživati u utakmici."