NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Goran Tomić: Igrači su zdravi, dobivaju individualne programe te održavaju formu

Goran Tomić: "Cjelokupna situacija nam je svima veliko i neugodno iznenađenje, nitko se nikad nije susreo s ovakvom situacijom.

No što je, tu je. Moji igrači su trenutno svi u Zagrebu, ja sam se vratio u Šibenik. Trenutno je na snazi jedan 'status quo' i teško je nešto prognozirati kada bi počeli s normalnim radom.

Srećom, svi igrači su nam zdravi, pokušavaju održati formu, dobivaju individualne programe na dnevnoj bazi i oni sve to izvršavaju, ali teško je pričati o daljnjim planovima."

Goran Tomić četiri je godine bio trener u Kini, 2014. dobio je i prestižnu nagradu za najboljeg trenera 2. kineske lige, godinu dana proveo je i u čuvenom gradu Wuhanu:

"Moji prijatelji koji su u Kini govore da situacija nekako ide prema normali, iako su svi vrlo oprezni i svi nose maske na licima, ali kažu kako stvari izgledaju dosta pozitivnije.
Rekao bih da su Kinezi sve to puno ozbiljnije shvatili od nas Europljana i zbog toga su uspjeli relativno brzo suzbiti tu pandemiju. Puno je uhodaniji sistem u Kini, veće su osobne kontrole, primjerice kod ulaska u službeni objekt, u dućan, morate izmjeriti temperaturu. Mislim da su oni mnogo rigorozniji, ali očajna vremena zahtijevaju očajne mjere i Kinezi su u tome jednostavno najbolji."

Čitav intervju s Goranom Tomićem pročitajte na portalu sportkluba ovdje.