NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Gorica - Lokomotiva 1:0

Lokosi su u sklopu 23. kola gostovali u Velikoj Gorici i upisali drugi ovosezonski poraz od Gorice.

U odnosu na zadnjih nekoliko utakmica, utakmicu su započeli u početnom sastavu Lukas Kačavenda i Branimir Kalaica.

U uvodnim minutama Lokomotiva je imala posjed lopte, no domaćin je imao više udaraca prema golu. Vrijedi spomenuti udarac Stojkovića i Kačavende, no vratar je obranio, odnosno lopta je prošla pored gola.
U 27. minuti Matavž je pogodio spojku vratnice i grede, lopta se odbila do Goričinog Jurića, Čavlina je bio nemoćan dok je Jurić glavom poentirao u mrežu. Uslijedila je višeminutna VAR provjera te je pgodak poništen zbog zaleđa domaćina.

Kako se bližio kraj prvog dijela tako je počinjala opsada Goričinog gola. Lokosi su napadali i kombinirali oko domaćeg šesnaesterca, no osim četiri izborena kornera, nismo vidjeli zgoditak, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili bez pogodaka.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenama. Umjesto požutjelog Milićevića ušao je Pivarić, koji je odmah preuzeo i kapetansku vrpcu od Matea Marića. Izašao je i Lukas Kačavenda, umjesto kojeg je ušao Silvio Goričan.

Lokomotiva je većinom u početku drugog dijela imala posjed lopte, no prvi pravi udarac vidjeli smo u 59. minuti kada je Stojković silovito pucao s ruba šeasnaesterca u, gotovo, rašlje, no vratar Radošević uspio je paradom izbiti loptu.

U 61. minuti ušao je Vasilj umjesto Aliyua. U 73. minuti umjesto Kulenovića ušao je Indrit Tuci. U 81. vidjeli smo izlazak Cipetića i ulazak Vranjkovića.

U 87. minuti nakon Lokomotivinog napada jedna duga lopta izbacila je Fućaka pred Čavlinom, precizan je bio Fućak te poentirao za vodstvo Gorice. Pokazalo se da je to bio i jedini pogodak na utakmici tako da smo upisali poraz u Gorici. Ovo je Gorici druga pobjeda protiv Lokomotive ove sezone, i ujedno druga pobjeda u ligi ove sezone.

 


 


          HNK Gorica - NK Lokomotiva Zagreb Live Score
       

 

 

GORICA - LOKOMOTIVA 1:0

87' 1:0 strijelac Fućak

 

Početna postava: Čavlina, Milićević, Kalaica, de Haas, Cipetić, Marić, Bubanja, Stojković, Kačavenda, Aliyu, Kulenović
Klupa: Šubarić, Žilinski, Mersinaj, Salihu, Tuci, Smakaj, Hanuljak, Pivarić, Goričan, Batur, Vranjković, Vasilj