NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Gorica - Lokomotiva 1:3

Lokomotiva je u ponedjeljak gostovala u Gorici. U dinamičnoj utakmici s puno uzbuđenja, Gorica je povela, a Lokosi su preokrenuli rezultat, te tako ostvarili petu pobjedu u nizu!

Već u drugoj minuti vidjeli smo sjajnu priliku Lokomotive. Nakon prekršaja na Kastratiju, s tridesetak metara, Fran Karačić je silovito izveo slobodni udarac koji je vratar Gorice ipak obranio, natrčali Uzuni glavom na odbijenu loptu pogađa gol, međutim, pri izvođenju slobodnog udarca, Uzuni je bio u zaleđu, tako da nije priznat pogodak.

No Gorica je već u sedmoj minuti uzvratila, Ndiaye je pucao, no sjajni Ivo Grbić još jednom je sjajnom obranom pokazao zašto je reprezentativni kalibar.
U idućih petnaestak minuta nije bilo izrazitih prilika, do 28. minute. Jakić je centrirao, odbila se lopta do Atiemwena koji je umjesto asistencije sjajno pozicioniranom Uzuniju, odlučio se pucati visoko preko gola. No u idućoj minuti Atiemwen je odlučio iskupiti se te je dobro centrirao Uzuniju jednu dugu loptu, međutim obrana Gorice je iznijela taj napad Uzunija.

U prvoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena, Gorica je izvela korner. Napravljen je prekršaj na Kolingeru, koji je pravovremeno dosuđen, no u frakciji sekunde nakon sučeva zvižduka Gorica je udarcem pogodila gol, koji je pravovaljano poništen, što je i tiha provjera VAR-a potvrdila. Tako da smo ispratili prvo poluvrijeme bez pogodaka.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena. U 50. minuti Atiemwen je imao slobodni udarac s dvadesetak metara, no lopta je otišla preko gola. U 53. minuti Gorica je došla do prednosti. Nakon kornera Steenvoorden neometan i sam postiže gol glavom.

No Lokomotiva se nije predavala. U 60 minuti susreta Atiemwen je sjajno uposlio Budimira koji se sjajno ubacio u prostor, međutim neprecizan udarac šalje loptu pored gola. No u 61. minuti Atiemwen postiže svoj prvi pogodak za Lokomotivu i izjednačenje rezultata!

Nakon primljenog pogotka se Gorica otvorila, što je povećalo mogućnost Lokosa prema golu Kahline, što su i iskoristili u 75. minuti golom Uzunija za preokret rezultata! U 76. minuti umjesto Budimira je ušao Tuci. U 82. minuti umjesto strijelca Atiemwena ušao je Petrak

Da bi u 88. minuti zaključio utakmicu fantastični Myrto Uzuni! Kastrati je visoko ubacio a maestralni Uzuni skače visoko te glavom matira za rezultat 1:3!

 

GORICA - LOKOMOTIVA 1:3

53' 1:0 za Goricu. Strijelac Steenvoorden.
64' 1:1, izjednačenje Lokomotive, strijelac Atiemwen
75' 1:2 Lokosi preokreću rezultat golom Uzunija
86' 1:3 Myrto uzuni postiže drugi pogodak na utakmici

 

početna postava: Grbić, Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković, Jakić, Cokaj, Atiemwen (83. Petrak), Uzuni, Kastrati, Budimir (76. Tuci)
klupa: Hendija, Vojković, Rakić, Kovačić, Petrak, Čeliković, Tuci, Halilović, Tolić