NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Gorica - Lokomotiva 3:2

U subotu smo gostovali u Gorici, i u zanimljivoj utakmici s dramatičnim drugim poluvremenom, unatoč početnom vodstvu, odlazimo bez bodova.

Svoj debi u dresu Lokomotive upisao je mladi vratar Čavlina. Justinu de Haasu je ovo prvi puta je u početnoj postavi od povratka u momčad nakon ozljede.

Lokomotiva je dobro otvorila utakmicu, od početka smo zagospodarili terenom, Kulenović je već u prvoj minuti imao udarac glavom pored gola. Do pogotka smo čekali do 9. minute kada je na asistenciju Milićevića Vasilj zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

Minutu nakon postignutog gola Kulenović je sjajno uposlio Vasilja, no nažalost nismo uspjeli povećati vodstvo. Treba spomenuti 24. minutu kada je Vasilj dodao natrčalom Mariću koji iskače iz drugog plana i pogađa stativu, lopta se odbila s vanjske strane tako da nije bilo promjene rezultata.

U 45. minuti Gorica je imala prvi udarac na gol, Kalik je pucao no Čavlina je sjajno obranio dva njegova udarca iz blizine za odlazak na pauzu s vodstvom od 0:1.

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, umjesto Pivarića ušao je Stojković. Na početku drugog dijela Gorica je imala opasnu priliku, no lopta je prošla pored gola. U 57. minuti Cokaj je u padu sjajno uposlio Vasilja koji izbija sam pred vratara, pokušao ga je prebaciti loptom, no Banić je obranio.

U 60. minuti dosuđen je kazneni udarac za Goricu nakon prekršaja Goričana nad Wagueom. Kalik je bio precizan s bijele točke za izjednačenje rezultata. U 61. minuti umjesto Goričana ušao je Marin Šotiček.

U 66. minuti Gorica je preokrenula rezultat. Suk je ubacio glavom prema Fruku koji poentira za 2:1. U 70. minuti vidjeli smo krvnički start Ante Jurića nad našim Mateom Marićem. Otvorenim đonom direktno u đon Mariću, pravo je čudo da se Marić nije ozlijedio. Dosuđen mu je žuti karton, bez intervencije VAR-a. Nekoliko trenutaka kasnije izašao je iz igre.

U 79. minuti ušao je Tuci umjesto strijelca Vasilja. Par trenutaka kasnije Cruz postavlja 3:1 za Goricu. Minutu kasnije Tuci petom dodaje za Cokaja, Cokaj je izbio pred Banića no vratar brani!

U 84. minuti Indrit Tuci postiže gol za smanjenje rezultata! Od 85. minute u igru su ušli Vranjković i Bošković umjesto Cokaja i Cipetića.

U 90. minuti nestvarna akcija! Tri sjajna udarca Lokosa, tri obrane i bloka domaćina u Goričinom šesnaestercu! Prvo je pucao Šotiček, pa Bošković a zatim Kulenović.

 

GORICA - LOKOMOTIVA 3:2

9' 0:1 za Lokomotivu, strijelac Vasilj
60' 1:1 (11m) Kalik iz kaznenog udarca izjednačuje
66' 2:1 strijelac Fruk za preokret rezultata
80' 3:1 strijelac Cruz
84' 3:2 strijelac Tuci

 

Nakon utakmice je trener Čabraja izjavio:

"Prvo poluvrijeme igrali smo dobro i bili smo dominantni. U drugom poluvremenu imali smo jednu ili dvije prilike da postignemo gol i odemo na 0:2, nažalost, to se nije dogodilo i kako to često biva, stigne kazna. Glupi prekršaj za kazneni udarac gdje je igrač praktički već bio izvan terena, i okrenula se utakmica. Na kraju možemo opet žaliti što nismo pri kraju izjednačili, ali čestitke Gorici na pobjedi."

početna postava: Čavlina, Milićević, Soldo, de Haas, Cipetić, Marić, Cokaj, Pivarić, Vasilj, Goričan, Kulenović
klupa: Hendija, Santini, Salihu, Tuci, Bošković, Smakaj, Stojković, Vranjković, Veljača, Bubanja, Šotiček