NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Hajduk - Lokomotiva 1:0

Lokomotiva je nakon otvaranja polusezone i pobjede nad Rijekom u Kranjčevićevoj, u sklopu 21. kola gostovala kod Hajduka u Splitu.



Od početka u utakmici visokog ritma i intenziteta, domaćin je bolje otvorio susret te bio u ofenzivi, dok je Lokomotiva bila koncentrirana u obrani.
Međutim u 28. minuti domaćin je poveo golom Edouka. Poluvrijeme smo ispratili s minimalnim vodstvom, uz domaćih 6 udaraca odnosno 3 u okvir, dok su Lokosi bez udaraca na gol u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu ušli smo s dvije izmjene, umjesto Budimira ušao je Tuci, a umjesto Sammira Cokaj. U 53. minuti prva prilika za Lokomotivu, Jakić, Uzuni i Tuci su kombinirali, no od svega dogodio se blok Hajduka. Minuti nakon Uzuni sjajno puca, no blok obrambenog Hajdukovog igrača izrodio je samo korner.
U 73. minuti ponovno sjajna prilika Lokosa, međutim udarac Uzunija brani Posavec. U 74. minuti umjesto Petraka ušao je Marko Tolić. U 85. minuti Uzuni je imao prodor, te pri rubu šesnaesterca Hajdukov Mujakić prekršajem zarađuje crveni karton. Slobodni udarac nije realiziran u pogodak, upućena lopta pogodila je živi zid.

 Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima, dok je Lokomotiva svakako bila bolja u drugom dijelu. Međutim konačan rezultat je 1:0 pogotkom Eduoka u 28. minuti.

 

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:0

 

28' 1:0 strijelac Eduok

Početna postava: Grbić, Marković, Kolinger, Mersinaj, Karačić, Petrak, Jakić, Sammir, Uzuni, Budimir, Kastrati
klupa: Hendija, Vojković, Rakić, Kovačić, Čeliković, Majić, Tuci, Cokaj, Tolić, Halilović