NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Hajduk - Lokomotiva 3:4

Lokosi su tjedan 24. kola završili gostovanjem kod Hajduka na Poljudu, gdje smo odigrali sjajno te uz atraktivni nogomet i četiri postignuta gola slavili u Splitu velika i teško izborena tri boda!

Nakon iznimno isrcpnih 120 minuta protiv Dinama u srijedu, uslijedilo je nedjeljno gostovanje u Splitu.

Lokomotiva je povela u 11. minuti! Stojković je poslao dugu loptu na desnu stranu, Cipetić je krasno primio loptu, osvojio nekoliko metara i centrirao Bubanji koji iz prvog dodira puca s tri metra i pogađa gol za 0:1.

U 28. minuti Aliyu je sjajno povukao po lijevoj strani te ubacio prema Goričanu koji se nalazio u šesnaestercu, no lopta dolazi do natrčalog Stojkovića koji puca za povećanje vodstva Lokosa!

U 39. minuti Goričan je poentirao za 0:3, međutim nakon VAR provjere utvrđeno je zaleđe Aliyua u akciji, tako da ništa pogotka. Dvije minute kasnije Hajduk je smanjio zaostatak, Anello je ubacio, lopta je prošla kroz Kalaicu a natrčali Mlakar postigao je pogodak.

Do kraja prvog poluvremena imali smo tri dobre prilike za pogodak, u prvoj je Aliyu pucao pored gola, a u drugoj i trećoj je vratar Lucić sjajno obranio Aliyuev i Stojkovićev udarac, tako da odlazimo na predah s rezultatom 1:2 za Lokomotivu.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena u sastavu.

U 65. minuti dosuđen je kazneni udarac za Hajduk. Mateo Marić je srušio Livaju. Livaja je i bio izvođač s bijele točke gdje sigurno zabija za izjednačenje.

U 70. minuti prva izmjena u redovima Lokosa. Umjesto strijelca Stojkovića ušao je Kulenović. U 80. minuti umjesto Goričana ušao je Pivarić.

U 82. minuti Lokomotiva ponovno vodi! Aliyu se izborio za jedan - na jedan s vratarom te matira Lučića za treći gol Lokomotive na utakmici!

Kada smo pomislili da je to sve, Kulenović je proigrao Aliyua koji pogađa svoj drugi gol na utakmici za 2:4 Lokomotive! U 89. minuti ponovno je Hajduk smanjio rezultat golom Benrahoua.

U sudačkoj nadoknadi Marko Batur zamijenio je Kačavendu, kao i Vranjković koji je ušao umjesto Cipetića. 

Velika pobjeda za velika tri boda s Poljuda!

 

HAJDUK - LOKOMOTIVA 3:4

11' 0:1 strijelac Bubanja
28' 0:2 strijelac Stojković
41' 1:2 strijelac Mlakar
66' 2:2 strijelac Livaja (11m)
82' 2:3 strijelac Aliyu
86' 2:4 strijelac Aliyu
89' 3:4 strijelac Benrahou

 

Početna postava: Čavlina, Žilinski, Mersinaj, Kalaica, Cipetić, Marić, Bubanja, Stojković, Goričan, Aliyu, Kačavenda
Klupa: Šubarić,Salihu, Kulenović, Tuci, Smakaj, Hanuljak, Pivarić, Batur, Vranjković, Vasilj