NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Inter - Lokomotiva 1:2

U šestom kolu, nakon odigranog remija u Varaždinu, uslijedilo je gostovanje u Zaprešiću. 

U prilično tvrdoj utakmici s puno prekršaja, u 38. minuti prekinuta je utakmica zbog nestanka struje. Rezultat je bio 0:0.

Utakmica se nastavila idući dan, u nedjelju 25.8. u 16:00 sati.

U 45. minuti susreta Karačića je dodao Kastratiju koji se sjurio, nanizao dvojicu i silovito zapucao u suprotni kut za vodstvo Lokomotive! Nakon skraćene pauze poluvremena od sedam minuta, nastavilo se drugo poluvrijeme.


U početnoj minuti drugog dijela, Myrto Uzuni je pogodio vratnicu.
Uskoro nova sjajna prilika Lokosa, nakon Tolićeva slobodnog udarca, Kolinger precizno puca glavom, no domaći vratar brani loptu s gol crte. Iako je prvi dojam da je lopta prešla crtu, što su i sugerirali Lokosi, ponovljena snimka iz drugog kuta pokazala je da gol ipak nije postignut.

Nakon ubačaja i udarca glavom Tsoneva, Grbić brani, no na odbijenu loptu natrčava Mamut koji golom poništava prednost Lokomotive. No Interova sreća nije dugo trajala, od 71. minute Lokomotiva ponovno vodi! Autogol stopera Solde. Budimir je potegao loptu i pronašao Kastratija, Kastrati je pucao na gol a stoper Intera je u trku prsima poslao loptu u vlastitu mrežu.

U 81. minuti umjesto Tolića u igru je ušao Arežina. Minuti kasnije sjajna intervencija golmana Grbića! Interov, dobro raspoloženi, Ivan Mamut opasno je pucao iz slobodnog udarca, no Grbić je bio pravovremen. U 84. minuti umjesto Budimira ušao je Drožđek.

U 89. minuti Stipo Marković je napravio nepotreban prekršaj te zaradio drugi žuti karton, tako da je Lokomotiva završila utakmicu s igračem manje na terenu. U zadnjoj izmjeni, u 90. minuti Kastrati je izašao a ušao Mersinaj.

Lokomotiva je uzela sva tri boda i napokon prekinula "zaprešićko prokletstvo", jer rezultati pokazuju da gostovanja kod Intera spadaju Lokosima među najzahtjevnijima. 

 

INTER - LOKOMOTIVA 1:2

​45' 0:1 strijelac Lirim Kastrati
68' 1:1 strijelac Ivan Mamut
71' 1:2 autogol Soldo

 

 

 

početna postava: Grbić, Marković, Datković, Kolinger, Karačić, Assane, Halilović, Uzuni, Tolić, Budimir, Kastrati
klupa: Hendija, Hujber, Arežina, Drožđek, Majić, Mersinaj, Tuci, Smoljo, Emerson